Transportul mărfurilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Transportul marfurilor reprezinta o componenta esentiala a procesului de productie si presupune deplasarea componentelor si a produselor atat in incinta fabricii, cat si de la o unitate la alta. Sistemul de transport reprezinta unul din elementele de baza pentru o crestere economica fundamentala. Transportul creaza valoare si un anumit grad de utilitate (de loc si de timp).

Costul transporturilor poate atinge 40 % din costurile totale de productie. Practic, nu exista nici o activitate de productie material; care sa nu fie legata si conditionata, intr-un fel sau altul, de transport.

Rapiditatea cu care se diversifica productia de bunuri materiale determina modificari structurale in schimburile interne si internationale.

Transporturile contribuie la:

stimularea specializarii regionale prin faptul ca transportul permite ca zonele sa se poata specializa in productia pe care o fac cel mai bine; amplasarea activitatilor productive prin considerarea costului operatiilor de transport;

stabilirea costurilor productiei prin considerarea cheltuielilor cu transportul.

Zonele feroviare cuprind urmatoarele subtipuri: complex, mixt si specializat. In Romania, in structura teritoriala a oraselor mari, predomina zonele feroviare mixte, axate pe transportul de marfuri si calatori. Zonele feroviare specializate in transportul si depozitarea numai a marfurilor sunt mai putin frecvente, deoarece majoritatea statiilor sunt de tip mixt.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transportul Marfurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 870 cuvinte
Nr caractere:
25 656 caractere
Marime:
30.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
transport, marfa
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!