Monitorizarea circulației pe calea ferată

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Dezvoltarea transporturilor a urmat indeaproape dezvoltarea economica mondiala, care a impus sporirea continua a volumului de marfuri transportate. Transporturile multimodale sunt considerate o alternativa sigura pentru viitor, intrucat raspund cel mai bine atat cerintelor tot mai acute privind descongestionarea arterelor rutiere, protectia mediului si conservarea energiei, cat si cerintelor mereu crescande ale beneficiarilor de transport privind gama si calitatea serviciilor. In ultima perioada, in urma liberalizarii traficului de marfa si de calatori pe reteaua nationala de cai ferate,diversi operatori de transport privati dar si operatorul de transport feroviar national au pornit cu pasi marunti si pe directii diferite in modernizarea si dotarea tehnologica avansata a vehiculelor de transport feroviar, si cu precadere a vehiculelor de tractiune. Daca pe directia confortului de calatori, progresele rapide s-au facut prin achizitionarea unui parc de vagoane modern si implementarea de tehnologie la unicul producator de vagoane din tara, pe directia sigurantei si monitorizarii transportului, lucrurile sunt inca in urma.

Tendintele actuale ale activitatii feroviare in Romania si pe plan european arata ca si in viitor calea ferata va ramane principalul mijloc de transport pentru o mare parte a populatiei. Profundele transformari din ultimii ani din viata politico-economica a tarii noastre nu puteau sa nu aiba ecou si in transportul feroviar, vizata fiind si suprastructura sa juridica, avand in vedere crearea unei economii de piata functionale, compatibile cu principiile, normele, mecanismele, institutiile si politicile Uniunii Europene.

Reteaua nationala de cai ferate a Romaniei isi doreste sa asigure continuitatea sistemului european de transport feroviar si cele mai eficiente legaturi cu celelalte sisteme de transport din tarile Europei de Est, Asiei si Orientului Apropiat. Extinderea si perfectionarea sistemului feroviar in toate tarile dezvoltate sunt motivate de avantajele de necontestat ale acestuia:

- comoditatea si confortul transportului - vagoanele de cale ferata ofera un spatiu generos si un confort sporit pentru calatoriile lungi, inclusiv posibilitati de dormit;

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Monitorizarea Circulatiei pe Calea Ferata.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
6 519 cuvinte
Nr caractere:
34 878 caractere
Marime:
37.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
transport, mediu
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Profesorului:
Rusu Aurel
Sus!