Internet și Baze de Date

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1 Introducere in baza de date

O baza de date este o colectie autodescriptiva de inregistrari integrate.

Autodescrierea. Faptul ca o baza de date trebuie sa se autodescrie, inesamna ca, pe langa sursa de date utilizator, baza de date va contine o descriere logica a propriei structuri. Aceasta descriere este cunoscuta sub denumirea de dictionar al datelor.

Ea este importanta deoarece ea este cea care face posibila asigurarea independentei programului de datele efective. Existenta acestui dictionar inclus in baza de date ne permite sa aflam continutul unei baze de date fara a trebui sa ghicim ce contine baza de date si fara a fi necesara intretinerea unei documentatii externe, separate, care sa descrie fisierele si formatul inregistrarilor continute de acestea.

Colectie de inregistrari integrate. Ierarhia standard a agregarii datelor este urmatoarea: bitii sunt agegati in octeti si caractere, caracterele in campuri, campurile in inregistrari si inregistrarile sunt agregate in fisiere. Pasul urmator ar fi sa spunem ca fisierele sunt agregate in baza de date. Desi afrirmatia este adevarata, ea este departe de a fi suficienta deoarece, o baza de date include fisierele cu datele utilizator, insa pe langa acestea mai include si multe altele. O baza de date mai poate contine indecsi- utilizati pe de o parte pentru a reprezenta relatii intre date, iar pe de alta parte pentru a imbunatati performantele aplicatiilor.

Si in fine, baza de date mai contine adesea date despre aplicatiilie care utilizeaza baza de date. De exemplu:structura unei forme de introducere a datelor sau unui raport adesea este parte componenta a bazei de date. Rezumand, putem spune ca o baza de date contine patru tipuri distincte de date:

-fisiere cu date utilizator;

-metadata sai dictionarul datelor;

-indecsi;

-application metadata.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Internet si Baze de Date.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
59 pagini
Imagini extrase:
59 imagini
Nr cuvinte:
19 671 cuvinte
Nr caractere:
114 375 caractere
Marime:
73.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
baze de date, internet
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!