Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

SISTEM DE PROTECTIE FORD

Intelligent Protection System (IPS) are grija de tine

Indiferent daca in masina calatoreste doar soferul sau sunt cinci pasageri, sistemul IPS, prin intermediul senzorilor sai, activeaza cele mai adecvate sisteme de siguranta in doar cateva milisecunde, in functie de gravitatea impactului si de directia de propagare energie degajate de acesta. Pentru ca IPS doreste ca tu sa te relaxezi si sa te simti in siguranta.

Rezistenta extraordinara a structurii caroseriei

Structura imbunatatita a caroseriei impreuna cu tehnologiile avansate privind protectia la impact fac din Noul Ford Focus una din cele mai sigure masini. Caroseria din otel deosebit de rezistent include elemente de structura sudate cu laserul, inconjurate de zone cu deformare controlata care absorb energia de impact, grinzi frontale, laterale si transversale pentru protectie sporita la impact etc.

Airbag-uri inteligente 3D, ca dotare standard

Noul Focus are ca echipament standard pe toate nivelele de echipare doua airbag-uri frontale, care au acum un volum mai mare: sofer - 115 litri, pasager - 60 litri. Acestea sunt proiectate astfel incat sa functioneze ca un sistem integrat, impreuna cu centurile de siguranta cu sistem de pretensionare pirotehnica si limitatori de sarcina. De asemenea, Noul Focus are in dotarea standard (exceptie face modelul Ambiente) noi airbag-uri laterale "3D" - a caror forma a fost special proiectata astfel incat sa se obtina un nivel mai mare al absorbtiei energiei de impact, cu o umplere mai mare si o declansare mai rapida. La aceastea se adauga airbag-urile perdea, care sunt pozitionate in zona plafonului, deasupra portierelor.

Un sistem de franare pentru incredere deplina

Noul Ford Focus asigura un nivel excelent al controlului franarii si increderii in calitatile tehnice ale masinii. Sistemele ABS si EBD (Distributia electronica a fortei de franare) impiedica blocarea rotilor - indiferent de cat de tare franezi - oferind astfel mai multa stabilitate. ESP-ul (Program electronic de stabilitate) reduce semnificativ distanta de franare, suplimentand forta cu care se franeaza.

Sistemul ISOFIX, pentru fixarea scaunelor pentru copii

Sistemul de franare ofera incredere totala in conditii normale de trafic, si, in plus, dispune de putere sporita pentru a reactiona rapid atunci cand este nevoie. ESP-ul (program electronic de stabilitate) monitorizeaza comportamentul vehiculului de 150 de ori intr-o secunda, in timp ce EBA-ul (Asistenta la franarea de urgenta)* poate scurta distanta de oprire la franare cu pana la 40%, prin crestera presiunii de franare in caz de urgenta. In plus, ABS-ul si EBD-ul (distributie electronica a fortei de franare) asigura un nivel mai mare de incredere si siguranta, actionanad cu usurinta chiar si in conditii extreme.

*Echipament optional

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ford.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 587 cuvinte
Nr caractere:
9 221 caractere
Marime:
114.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
senzori, ergonomie, masini
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!