Evoluția transporturilor feroviare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Alaturi de agricultura si industrie, transporturile alcatuiesc o ramura de cea mai mare importanta in dezvoltarea economiei nationale.

Constructia de cai ferate in tara noastra a inceput la mijlocul secolului al XIX lea. Primele linii intrate in exploatare au fost Oravita - Bazias 1854, Cernavoda - Constanta in 1860 si Bucuresti Filaret - Giurgiu in 1869. Cele mai multe linii au fost date in exploatare in perioada 1870 - 1914. In perioada interbelica s-au adaugat cateva linii noi, intre care calea ferata transcarpatica Vatra Dornei - Ilva Mica. Totusi lipseau unele legaturi intre arterele principale, ceea ce ducea la o slaba deservire cu mijloace feroviare a unor regiuni ale tarii.

Pentru remedierea acestei situatii au fost construite mai multe linii de legatura printre care : Faurei - Tecuci, Bucuresti - Rosiori de Vede - Caracal, Salva - Viseu de Jos, Bumbesti - Livezeni, Piatra Neamt - Bicaz, Rovinari - Targu Jiu, Strehaia - Motru s.a. Unele dintre aceste linii au prezentat trasee dificile, necesitand saparea a numeroase tuneluri sau construirea unor viaducte prin munti, corectari de pante si consolidari de versanti (ex.Valea Jiului).

S-a trecut totodata la modernizarea transportului feroviar prin electrificare. Lungimea totala a retelei de cai ferate este in prezent de peste 11.300 Km, din care 33% este electrificata. Orientarea generala a liniilor este influentata de prezenta Carpatilor (care sunt traversati de 10 linii) si de asezarea in sudul tarii al Capitalei, catre care converg principalele trasee.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evolutia Transporturilor Feroviare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
78 pagini
Imagini extrase:
78 imagini
Nr cuvinte:
23 894 cuvinte
Nr caractere:
115 233 caractere
Marime:
72.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
ecolutie, transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!