Victor Ponta - susținător activ al tinerilor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Introducere........................................................................................................4
2. Profilul candidatului..........................................................................................6
3. Analiza SWOT.................................................................................................11
4. Analiza STEP...................................................................................................12
5. Analiza a pietei politice....................................................................................13
6. Oferta politica .................................................................................................15
7. Adversari politici si campanie negativa............................................................26
8. Publicitate politica.............................................................................................32
Bibliografie........................................................................................................35
Anexe

Extras din proiect:

1. Introducere

Chiar daca intreaga putere statala porneste intr-o democratie, de la popor, trebuie sa avem in vedere faptul ca poporul nu poate exercita aceasta putere decat intr-o forma organizata. Conform principiului reprezentativitatii, oamenii politici care activeaza ca membri in cadrul formatiunilor partidice, urmaresc sa formuleze si sa satisfaca intersele diferitelor grupuri sociale, prin elaborarea unor programe si proiecte politice, contribuind la ancorarea politicului in constiinta societatii. Fiecare grup social conteaza, insa in cadrul campaniilor politice, fiecare candidat isi orienteaza de regula oferta politica spre o anumita categorie sociala in functie de ideologie, interese, aptitudini si nevoi.

Tinerii sunt grupul social asociat intotdeauna cu viitorul. Tinerii de astazi au nevoie de sprijin, de resurse necesare dezvoltari, de oportunitati, pentru a deveni oamenii capabili de maine. Implicarea tinerilor in dezbaterea politica dupa revolutia din 1989 a fost insuficienta, acest fenomen datorandu-se lipsei unei forme de asociere civica la nivel national. Fie ca vorbim de partide politice, ONG-uri, asociatii culturale sau ligi studentesti, tinerii au fost mereu tratati doar ca sperante pentru viitor si luati in considerare doar in cazuri conjuncturale.

Oamenii politici sunt responsabili cu promovarea tinerilor in contextul in care perpetuarea valorilor si dezvoltarea societatii se realizeaza de catre generatiile viitoare.

Victor Ponta este un om politic tanar si un sustinator al tinerilor. Cea mai pertinenta dovada legata de sprijinirea tinerilor consta in propria experienta a acestuia: activitatea sa, in calitate de presedinte al formatiunii de tineret a Partidului Social Democrat, TSD. Aceasta organizatie a fost creata avand ca obiective: realizarea de analize privind starea tineretului roman; elaborarea ofertelor politice ale partidului, adresate tinerilor, care vor fi incluse in programul electoral si programul de guvernare; initierea unor programe sociale, economice, politice, educative, culturale, distractive, sportive si turistice, corespunzatoare intereselor si aspiratiilor tinerilor si bineinteles organizarea de actiuni de pregatire si perfectionare ale tinerilor membri ai PSD, in vederea promovarii acestora in structurile de decizie ale partidului si a asumarii unor responsabilitati si demnitati publice de catre acestia.

Mai mult decat, insasi exemplul personal constituie un imbold pentru reusita. Victor Ponta este un om politic tanar, capabil, care s-a remarcat ca presedinte al organizatiei de tineret a PSD, ca deputat, ca presedinte al PSD si in prezent ca prim-ministru al Romaniei. Activitatea sa politica s-a bazat intotdeauna pe o atentie semnificativa acordata tinerilor, pe promovarea ideii conform careia, este esential pentru crearea viitorului sa se investeasca in tineri.

Lucrarea de fata propune o analiza politica a lui Victor Ponta, in relatia sa cu tinerii, urmarindu-se profilul candidatului, oferta sa politica dar si elemente ale publicitatii politice.

Politicienii pot reprezenta interesele acestei categorii sociale si pot crea prin politicile promovate conditiile necesare sprijinirii continue a tineretului. De asemenea, oamenii politici pot invata de la tineri, pot intelege viziunea lor asupra realitatii pentru a stii in ce masura sa actioneze la nivelul puterii.

Legat de acest aspect, intr-o declaratie catre tineri, Victor Ponta afirma:

"Am un mesaj special pentru vocile tinerilor, de pe internet. Aceste voci mi-au dat un imbold special. Am inceput sa fiu atent la vocile celor de pe bloguri, de pe internet. Sunt oameni tineri, cu o meserie, cu o viata cu putina politica. Acesti oameni m-au inspirat sa trec peste orgolii si sa propun proiecte. Lor le multumesc si vreau sa le transmit ca Romania viitorului se poate face daca si ei se implica mai mult."

Bibliografie:

www.blogponta.wordpress.com

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/victor-ponta-mihai-razvan-ungureanu-este-adversarul-meu-politic-incepand-de-joi-253370.html

http://cristianpreda.ro/2012/04/27/de-ce-sunt-adversarul-lui-ponta/

http://www.ziare.com/cristian-preda/pdl/sa-pupe-cristian-preda-talpile-pdl-1160340

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Victor Ponta - sustinator activ al tinerilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2012
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
35 imagini
Nr cuvinte:
9 926 cuvinte
Nr caractere:
52 598 caractere
Marime:
116.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
victor ponta, presedinte
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!