Consiliu de Securitate Iran

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Scurt istoric

Iran (persana: ?????), oficial Republica Islamica Iran, si pana la 1935 cunoscuta international ca Persia, este o tara in Asia de sud-vest, situata intre coasta de nord-est al Golfului Persic si coasta sudica a Marii Caspice. Din anul 1949 sunt folosite atat numele ,,Persia" cat si ,,Iran". ,,Iran" este utilizat intre functionari si in contextul politic-statal. Numele ,,Iran" este un inrudit cu cuvantul ,,arian"" si inseamna ,,teren de aur".1.2 Asezare geografica

Iranul este situat in partea de est a emisferei nordice, in sud-vestul Asiei, fiind considerat ca una din tarile Orientului Mijlociu. Prezinta o mare diversitate din toate punctele de vedere, chiar si sub aspectul reliefului si climei. Este o tara mare, cu o suprafata de 1.645.258 km?fiind a XVII-a tara ca intindere de pe glob.

Asezare

Iranul este situat in partea de est a emisferei nordice, in sud-vestul Asiei, fiind considerat ca una din tarile Orientului Mijlociu. Geografic, Iranul este situat intre 44 grade si 63 grade longitudine estica si 25 grade si 39,5 grade latitudine nordica. Iranul prezinta o mare diversitate din toate punctele de vedere, chiar si sub aspectul reliefului si climei. Este o tara mare, cu o suprafata de 1.645.258 km?, (cam de 3 ori cat Franta, sau cat a V-a parte a S.U.A, deci este mai mare decat Regatul Unit, Franta, Elvetia, Belgia, Olanda si Germania la un loc).

Demografie si administratie

Capitala Iranului este Teheran. Statul este impartit in 30 de diviziuni administrative plus capitala. Orase principale: Mashhad, Isfahan(Esfahan), Tabriz, Shiraz, Ahwaz, Bakhtaran, Qom, Urumije, Rasht, Hamadan.

Populatia Iranului numara peste 75 de milioane de locuitori. Este formata din persi: 65%, azeri si alte popoare turcice: circa 20%, kurzi: 8%, arabi: 2%, armeni

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Consiliu de Securitate Iran.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 983 cuvinte
Nr caractere:
10 601 caractere
Marime:
22.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
securitate, iran
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!