Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Detector de ubstante. 3
2.Filtrarea apei de arsen .4
3.Separarea macromoleculelor . . .5
4.Monitorizarea activitatii enzimatice cu membrane de siliciu mezoporoase .5
5.Interfata creier-computer .6
6.Studiul activitatii encefalice .7
7.Analiza patologiilor neuronale.8
8.Monitorizarea nivelului glucozei in singe.9
9.Ridicarea sensibilitatii degetelor.10
10.Depistarea moleculelor de ARN.10 11.Dispozitive bionice.11
12.Crearea protezelor osoase. Cresterea culturilor celulare.11
13.Imunoizolare.13 14.Restabilirea inciziilor gastrice.14
15.Stimulatoare cardiace, analizatoare cardiac.15
16.Injectarea directionata a preparatelor medicamentoase.15
17.Separarea proteinelor si moleculelor AND.17
18.Membrane biomimetice.19
19.Concluzie.23
Bibliografie.23

Extras din proiect:

Detector de substante:

Angajati de la Universitatea din Pennsylvania au produs si au testat o noua detectare de compusi organici volatili (COV). Acest lucru a necesitat o modificare a grafenului foarte specifica.

Cercetatorii au tratat cu atentie foile de grafen, curatindule-le de impuritati, fiecare piesa a fost impregnata cu o solutie ce continea ADN unicatenar, cu una dintre cele doua secvente pre-selectate.

Plasind detectorul in camera, cercetatorii simultan introduceau azotul si substanta care trebuia sa fie indentificata. Prezenta acestor compusi organici era semnalata de modificarile in rezistenta electrica a grafenului. Aceasta se produce atunci cand ADN-ul de pe suprafata de carbon intra in contact cu molecule cleioase ale substantei. In plus, fiecare secventa de baza raspundea diferit la diferiti detectori COV

Ar trebui remarcat faptul ca designul detectorului nou este foarte similar cu dispozitivul la care aceeasi echipa a experimentat in 2005 pe baza de nanotuburi

Diferenta esentiala este ca, in seria veche de experimente sa folosit tranzistori cu efect de camp bazate pe nanotuburi de carbon cu un singur perete, dar sau utilizat aceleasi segvente de baze .

Sonda a trecut cu succes testele in mai putin de 10 secunde fiecare substanta care se gaseste din setul de testare (include methylphosphonate dimetil, acidul propionic, metanol, oktanal, nonal si decanal). Pentru a curata suprafata si a reveni la starea initiala, dupa cum sa dovedit, un astfel de detector necesita doar 30 de secunde.

"Acum vom testa alte secvente de ADN, pentru a construi un prototip al unui sistem de senzori diferit si sa-l testam deja, - a declarat seful departamentului de cercetare Charlie Johnson (Charlie Johnson). - Eu cred ca acest tip de detector nu va fi prea scump, ca metode noi de obtinere si prelucrare a grafenului dezvoltat la viteza fulgerului ".

Filtrarea apei de arsen:

Cu material nou creat prin utilizarea nanoparticulelor de magnetit Fe3O4 si de oxid de grafen redusa in cursul experimentului oamenilor de stiinta au reusit sa reduca continutul de arsenium in apa la o valoare sigura. Experimentul a fost realizat in Coreea de Sud de chimistul Phohanskogo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie (Postech).

Este cunoscut faptul ca la curatarea lichidelor pot fi folositi oxizi de fier , iar cele mai bune rezultate arata o asociere cu carbon, nanotuburi de carbon, sau, ca in acest caz, materialele pe baza de grafen. Autorii au venit cu o noua versiune a compozitului, care asigura indepartarea arseniului si reducerea a 99,9% din total pina la o concentratie de aproximativ unu la un miliard.

In faza initiala a materialului oamenii de stiinta coreeni au obtinut oxidul de grafen, oxidind pulberea de grafit. Apoi, oxid a fost pus in apa si se adauga treptat la aceasta solutie FeCl3 si FeCl2, iar mai tarziu - amoniac pentru precipitarea ionilor de fier Fe 2 + si Fe3 +, necesar pentru formarea de nanoparticule de magnetita.

Oxidul de grafen a fost restabilit folosinduse hidrat de hidrazina si solutia rezultata neagra a fost filtrata. Aceste compozite au fost de mai multe ori bine spalate cu apa si etanol, apoi uscate in vid.

Dupa cum a fost raportat de catre autori, a caror lucrare este publicata in ACS Nano, acest hibrid demonstreaza proprietati superparamagnetice la temperatura camerei. In practica, acest lucru inseamna ca, dupa finalizarea procesului de curatare a apei contaminat, se poate elimina rapid compozitul cu un magnet permanent (acest lucru este foarte aproape de experienta anterioara de curatare a apei de arseniu cu nanomagneti ruginiti).

Pentru consumul uman de apa, in care continutul de arsen mai mare de 10 parti pe miliard, este un pericol grav si ar putea duce la boli grave si moartea. Potrivit expertilor, zeci de milioane de oameni din lume consuma in mod regulat apa, a carei concentratie de arsenium este de 10-50 de parti pe miliard.

Bibliografie:

1. www.membrana.ru

2. www.nature.com

3. www.neurdon.com

4. www.underthebutton.com

5. www.davidderiso.com

6. www.nanonewsnet.ru

7. www.infuture.ru

8. www.ria.ru

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nanomembrane.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
8 728 cuvinte
Nr caractere:
49 695 caractere
Marime:
853.92KB (arhivat)
Publicat de:
Aleodor Manolache
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Știința Materialelor
Tag-uri:
Ridicarea sensibilitatii, nivelului glucozei in singe, patologiilor, creier-computer, membrane de siliciu mezoporoase, activitatii enzimatice, de substante, Filtrarea apei de arsen, macromoleculelo
Predat:
la facultate , Moldova
Materie:
Știința Materialelor
Profesorului:
Pocaznoi Ion
Sus!