Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Fiecare din noi efectuam sau asistam zilnic la numeroase masurari. Se apreciaza, ca intr-o tara ca Romania se executa zilnic cateva sute de milioane de masurari. Unele din ele sunt dintre cele mai simple, sau par simple fiindca ne-au devenit obisnuite: masurarea timpului cu ceasul, cantarirea unui produs la piata, citirea termometrului din camera, controlul vitezei automobilului cu vitezometrul de la bord. Altele, mai complexe sunt caracteristice unor procese industriale, analize de laborator, cercetari stintifice, transporturi, telecomunicatii, medicina sau alte domenii de activitate. La extremitatea superioara a complexitatii si importantei se situeaza masurari de mare amploare si insemnatate, ca de exemplu experiente cruciale in fizica, determinari de constante universale, realizarea de etaloane superprecise.

Efectuarea unor masurarii in procesele industriale rezulta ca o necesitate strans legata de costurile de productie, de calitatea produselor si, deci, de eficienta economica, dar si de calitatea vietii prin conditiile de mediu ambiant pentru personal si protejarea mediului inconjurator.

Orice proces de masurare presupune mai intai definirea masurandului prin caracteristica ce urmeaza a fi determinate, stabilirea intervalului de masurare si a preciziei, a conditiilor externe in care are loc masurarea (temperatura, umiditate, prezenta agentilor chimici, perturbatii etc.), urmata de evaluarea costului masurarii prin:alegerea mijloacelor de masurare adecvate scopului, stabilirea conditiilor concrete de masurare, a necesitatilor de personal si calificarea acestuia. De asemenea, se impun problemele legate de asigurarea metrologica a mijloacelor de masurare, transmiterea unitatii de masura, verificarea, intretinerea, exploatarea si repararea mijloacelor de masurat si nu in ultimul rand, conceperea unor mijloace si metode de masurare adecvate scopului propus.

Rezultatele obtinute in procesul de masurare fac parte din sistemul informational al proceselor industriale. Ele trebuie sa se refere la aprovizionarea si alimentarea cu energie si materii prime, la procesele tehnologice, mediul ambiant interior si exterior; cat si in cadrul serviciilor tehnice auxiliare si de intretinere. Unele marimi ce urmeaza a fi masurate sunt caracteristice profilului industrial al procesului tehnologic, in timp ce altele au caracter mult mai general, pentru orice sector de productie sau de activitate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Masurarea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
7 650 cuvinte
Nr caractere:
39 069 caractere
Marime:
51.59KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Știința Materialelor
Tag-uri:
masurare, telecomunicatii
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Materialelor
Sus!