Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord versus Franța

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In lucrarea de fata mi-am propus sa vorbesc despre sistemele administrative din doua mari state ale Uniunii Europene, si anume Franta si Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, mai exact despre autoritatea executiva si cea legislativa. Sistemele administrative din cele doua state au suferit multiple transformari de-a lungul timpului, dar cu toate acestea reprezinta exemple demne de urmat de catre tara noastra.

Asadar voi accentua in special cadrul emirico- analitic asupra ansamblului de sisteme care formeaza Franta si Marea Britanie ca o entitate politica cu un rol fundamental pe scena politica. Asadar vom trasa mai intai directiile pe care le voi urma pe parcursul acestei analize pentru ca mai apoi sa intram in detaliu si sa oferim interpretarea unor date concrete pentru o mai buna desfasurare a analizei.

Am ales aceasta tema deoarece consider ca autoritatea executiva si cea legislativa ocupa un rol important in ceea ce priveste sistemul administrativ din orice tara, in special in tarile pe care le voi aborda pe parcursul acestei lucrari, Franta si Marea Britanie.

Un al dolilea argument care m-a determinat sa abordez aceasta tema este datorita rolului fundamental pe care il joca MareaBritanie si Franta in concertul mondial si totodata datorita influentelor pe care aceaste entitati le au in cadrul unor organizatii precum UE. Este de mentionat aici si faptul ca Marea Britanie reprezinta una din marile puteri mondiale atat pe plan economic cat si pe plan politic sau militar.In prima parte a lucrarii vom prezenta dimensiunea politica a Marii Britanii, si ne vom ocupa in particular de regimul politic, institutiile politice, sistemul electoral si partidele politice.

In prima parte a lucrarii am incercat sa pun accentul pe faptul ca cele doua state au regimuri de guvernare diferite desi fac parte din Uniunea Europeana. Astfel Franta este republica prezidentiala, indivizibila, laica, democratic si sociala, iar Marea Britanie este o monarhie constitutional ereditara, care nu are o constitutie scrisa, pe analiza celor doua autoritati.

Din 2007, Romania a devenit membru al Uniunii Europene, fapt care presupune anumite schimbari in cadrul sistemului administrativ pentru ca tara noastra sa se situeze la nivelul standardelor europene.

In continuare voi accentua importanta pe care o reprezinta guvernele celor doua tari pentru buna organizare si functionare a acestora. Prin intermediul acestei lucrari voi evidentia particularitatile problematicii alese, precum si pricipalele asemanari si deosebiri dintre cele doua state. Astfel abordarea noastra va incerca sa ofere un cadru analitic a elementelor sistemice din Marea Britanie si Franta, si totodata o imagine de ansamblu asupra acestui actor international.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord versus Franta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
7 258 cuvinte
Nr caractere:
40 424 caractere
Marime:
102.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Știința Administrației
Tag-uri:
marea britanie, irlanda
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Administrației
Profesorului:
Androniceanu Armenia
Sus!