Orașul Sustenabil Masdar

Extras din proiect:

Lucrarea abordeaza un subiect foarte important si discutat in ultimele decenii cu privire la resursele de energie inepuizabile si regerabile si la modul cum acestea pot fi folosite in dezvoltarea unui oras, de aici si tema prezentarii: Oras eficient din punct de vedere energetic. "Orasul sustenabil" sau "Orasul ecologic" este un oras gandit in perspectiva impactului asupra mediului, care sa fie locuit de oameni dedicati minimizarii nevoilor de energie din exterior.

Orasul Masdar este un proiect in Abu Dhabi care prin intermediul firmei "Foster and Partners" care si-a propus crearea unui asezari urbane ce se bazeaza in intregime pe energia solara si alte surse de energie regenerabila. Pe langa rolul important in cercetarea din acest domeniu, Masdar va genera suficiente resurse atat pentru oras cat si pentru vecinatati (Abu Dhabi).

Este o comunitate in care cercetarea de ultima ora domina . Vor fi dezvoltate proiecte pilot de testare de tehnologii si de constructii in cadrul institutelor de cercetare. Ca atare, Masdar City ofera un mediu fertil care inspiracreativitatea cresterea organizatiilor care opereaza in acest sector strategic si dinamic.

Constructia proiectului a inceput in 2008, ocupa o suprafata de 6 km patrati si investitia va fi de aproximativ 20 de miliarde de dolari. Deja primele 6 cladiri au fost date in folosinta in 2010 iar orasul este planificat sa fie terminat intre 2020 si 2025.

Sistemul de transport va fi si el unul revolutionar: vor fi folosite masini electrice, programabile, foarte usoare, care vor rula pe un fel de mini-cale ferata.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Orasul Sustenabil Masdar.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Marime:
12.56MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Știința Administrației
Tag-uri:
resursa, oras, energie, sustenanta
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Administrației
Sus!