Studiu statistic privind consumul de ciocolată în rândul studenților

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Am ales aceasta tema deoarece sunt o consumatoare inraita de ciocolata si in sesiune consum mai multa ciocolata decat de obicei.

Ciocolata contine peste 30 % grasimi, 15 % proteine, restul fiind diverse arome, conservanti, lapte si alti compusi, praful de cacao fiind aproximativ 30 %. Lecitina, o fosfolipida, este nelipsita caci usureaza alunecarea particulelor de cacao si micsoreaza vascozitatea.

Asadar, bogata in calorii, minerale si antioxidanti ciocolata nu este doar un aliment hranitor, ci si un leac dulce, eficient in prevenirea unor boli si ameliorarea altora. Preparata din zahar, praf si unt de cacao, ciocolata contine vitamine (A, B1, B2, C, D si E), proteine, lipide, lecitina, carbohidrati si minerale (calciu, cupru, fier, fosfor si magneziu).

Ciocolata neagra are unele beneficii asupra sanatatii care nu se regasesc si in alte sortimente. Aceasta este una din cele mai bune vesti de ultima ora din domeniul medical.

O serie de substante prezente in ciocolata se pot dovedi foarte benefice pentru functiile creierului. Magneziul si antioxidantii din ciocolata maresc volumul alimentarii cu oxigen a creierului si reduc riscurile producerii de atacuri cerebrale. Ciocolata neagra - nu cea alba si nici cea cu lapte - scade presiunea ridicata a sangelui. Acest lucru a fost descoperit de medicul Dirk Taubertsi colegii sai de la Universitatea din Cologne, Germania. Studiul a aparut pe 27 august 2003 in "The Journal of the American Medical Association".Asta nu inseamna ca trebuie sa mancati ciocolata in exces. Specialistii spun ca persoanele care au atins o anumita varsta si care au probleme cu presiunea ridicata a sangelui pot recurge la acest supliment neobisnuit. Insa va trebui sa echilibrati excesul de calorii continut de ciocolata mancand alte alimente slab calorice.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu Statistic Privind Consumul de Ciocolata in Randul Studentilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
682 cuvinte
Nr caractere:
4 073 caractere
Marime:
35.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Statistică
Tag-uri:
studiu, statistica
Predat:
la facultate
Materie:
Statistică
Sus!