Proiect econometrie - Județ Ilfov

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Judetul Ilfov, cel mai mic judet al Romaniei ca suprafata, se afla in Campia Romana.

In monografia "Judetele Romaniei" din 1972sunt mentionate ca vecine ale Judetului Ilfov judetele: Ialomita la est, Buzau, Prahova si Dambovita la nord, Teleorman la vest siBulgaria la sud. De asemenea, se precizeaza ca acesta se intinde pe o suprafata de 8.225 km?, fiind in dimensiunea pe care o detinea atunci, al cincilea ca marime din Romania. Noua ani mai tarziu, al cincilea judet al Romaniei ca suprafata, a fost dezmembrat:

- partea de sud-vest a format judetul Giurgiu,

- partea de nord-vest a fost alipita la Dambovita,

- partea de nord-est a fost trecuta la Ialomita,

- partea de sud-est a intrat in componenta noului judet Calarasi.

Comunele care inconjurau zona capitalei au fost subordonate Municipiului Bucuresti, sub numele de Sectorul Agricol Ilfov.

Vasile Militaru

Cel mai viguros vlastar al brazdei romanesti, geniu reprezentativ al taranului roman, VASILE MILITARU s-a nascut in comuna Dobreni-Campurelu, plasa Vidra, judetul Ilfov, la 19 septembrie 1886 si a fost asasinat de bolsevici prin intemnitare la Ocnele Mari. A murit demn, preferand bezna ocnei pe viata in locul compromisului cu fiara bolsevica atee, in ziua de 8 iulie 1959.

Debuteaza cu versuri in revista ,,Literatura si arta romana" la varsta de 15 ani. Primul volum de versuri ,,Strop de roua" aparand in anul 1919. Fiind remarcat de mai multi oameni de cultura ca Barbu Stefanescu Delavrancea, Alexandru Vlahuta si Duliu Zamfirescu (acesta din urma fiind chiar mandru de descoperirea noului talent) incepe sa publice in ziarul ,,Universul" intre anii 1927-1930. Devine cunoscut si printr-o serie de fabule publicate in revistele ,,Drum nou" si ,,Porunca vremii". In poezia sa vorbeste despre ortodoxie, nationalism, oameni simpli, satul romanesc.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect Econometrie - Judet Ilfov.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 419 cuvinte
Nr caractere:
11 397 caractere
Marime:
106.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Statistică
Tag-uri:
econometrie, judet
Predat:
la facultate
Materie:
Statistică
Sus!