Educația în Elveția

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Elvetia este o republica federala formata din 26 de cantoane autonome, cu capitala federala la Berna. Tara se situeaza in Europa de Vest, unde se invecineaza cu Germania la nord, cu Franta la vest, cu Italia la sud, si cu Austria si Liechtenstein la est.

Confederatia Elvetiana consta din 26 de cantoane:

Cantoanele au statut constitutional permanent si, spre deosebire de situatia din alte tari, au un grad mare de independenta. Conform Constitutiei, toate cele 26 de cantoane sunt egale in statut. Fiecare canton are propria constitutie, propriul parlament, guvern si instante judecatoresti.

Suprafata si populatia

Elvetia nu are iesire la mare si este impartita intre Muntii Alpi, Platoul Elvetian si Muntii Jura, intinzandu-se pe o suprafata de 41.285 km?. Desi Alpii ocupa cea mai mare parte a teritoriului, populatia elvetiana de aproximativ 8 milioane de persoane este concentrata mai ales in zona Platoului, unde se afla marile orase. Intre aceste orase se numara orasele globale si centrele economice Zurich si Geneva.

Moneda

francul elvetian (CHF). 1 CHF = aprox. 0,6 Euro.

Economia

Elvetia este una dintre cele mai bogate tari din lume dupa PIB pe cap de locuitor, si are cea mai mare bogatie pe cap de persoana adulta (in termeni de bunuri financiare si nefinanciare) din toate tarile lumii. Zurich si Geneva au fost clasate pe locurile doi, respectiv opt in clasamentul calitatii vietii. Tara este pe locul al 19-lea in lume ca PNB si pe locul treizeci si sase dupa paritatea puterii de cumparare. Este al douazecilea cel mai mare exportator si al optsprezecelea cel mai mare importator de bunuri.

Elvetia are o economie stabila, prospera si inalt tehnologizata. In 2011, ea era cea mai bogata tara din lume pe cap de locuitor (notiunea de ,,bogatie" fiind definita cu includierea atat a bunurilor financiare cat si nefinanciare). Dupa PIB nominal, este a nouasprezecea economie din lume, iar in termenii paritatii puterii de cumparare, este a treizeci si sasea. Este al douazecilea cel mai mare exportator, in ciuda dimensiunii sale reduse. Elvetia are cel mai mare rating al libertatii economice din Europa pe 2010, acoperind insa mult si prin servicii publice. PIB-ul nominal pe cap de locuitor este mai mare decat cel al Japoniei si decat al altor economii din Europa de Vest si Centrala.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Educatia in Elvetia.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
5 216 cuvinte
Nr caractere:
27 939 caractere
Marime:
398.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
educatie, elvetia
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!