Definirea știrilor - generarea lor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Stirile sunt deseori considerate prerogative de redactori si reporter, dar practicienii de relatii publice trebuie de asemenea sa fie orientati catre stiri. Trebuie sa recunoastem sterile si sa le respectam. Stirile sunt un concept evaziv. Comunicatorii profesionali analizeaza stirile, iar ceilalti vorbesc despre stiri in termenii pe care ei ii cunosc. Stirile sunt de fapt o chestiune de experienta si de preferinta - ca politica, arta, religia si alte tipuri de activitati asociate cu aventuri extreme.

Dictionarele ne spun ceea ce noi stim deja: stirile sunt o informatie noua, ceva raportat, ceva ce merita sa fie comunicat. Jurnalistii si practicienii de relatii publice, din trecut si din prezent, au incercat sa defineasca stirile. O definitie este importanta pentru ca ne poate ajuta sa dezvoltam o intelegere comuna despre ceea ce sunt stirile. Avand aceasta intelegere comuna despre stiri este extrem de importanta pentru scriitorii din domeniul relatiilor publice, care incearca incontinuu sa anticipeze ce va considera gatekeeperul ca va fi stire. Gatekeeperul este o persoana care controleaza fluxul de informatie.

Jurnalistii au identificat urmatoarele elemente ale stirilor, cunoscute ca valori ale stirilor: actiune, aventura, schimbare, conflict, consecinta, concurs, disputa, drama, efect, faima, importanta, interes, personalitate, popularitate, proeminenta, proximitate. Acesti descriptori ofera indicii a ceea ce editorii si directorii de stiri cauta atunci cand clasifica valorile stirilor.

Importanta

Interesul pentru stiri implica informatii de importanta majora. Trebuie sa aiba interes pentru o varietate larga de persoane.

Stirea a fost caracterizata in diferite moduri de comentatori. Una dintre definitii este aceea ca stirea este despre evenimente si persoane, caracterizata de factori precum:

- Armonie cu convingerile audientei

- Continuitate cu ceea ce este deja in stire

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Definirea Stirilor - Generarea Lor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 174 cuvinte
Nr caractere:
11 681 caractere
Marime:
19.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
definitie, stire
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!