Consiliere

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Umanitatea se confunta cu o provocare majora, o amenintare care tinteste profund la continutul sanatatii mentale si fizice a omului, consumul de droguri.

Astazi, consumul de droguri este o manifestare devastatoare, un fenomen scapat in multe privinte de sub control, care afecteaza direct ori indirect milioane de oameni. Ca urmare, in intreaga lume, in fiecare tara acest flagel este un obiect semnificativ a unor politici sociale speciale. Din multe puncte de vedere, fenomenul consumului de droguri reprezinta unul din efectele procesului de "globalizare". Prin urmare, combaterea lui reprezinta si un efort sustinut de colaborare, prin realizarea de strategii comune la nivel international.

Populatia tinta a fenomenului consumului de droguri - adolescentii

Fenomenul consumului de droguri a patruns in toate comunitatile, propagandu-se extrem de rapid in randurile tineretului.

Statisticile din intreaga lume arata ca numarul cel mai mare de consumatori este reprezentat de tineri. Adolescentii, tinerii, formeaza o populatie vulnerabila la consumul de droguri, deoarece acestia sunt mult mai receptivi la experiente noi si extreme. Se observa ca media debutului consumului de droguri a scazut dramatic, ajungandu-se la cazuri de copii consumatori de numai 10-12 ani, chiar si in tara noastra.

Printre cauzele consumului de droguri se numara mediul social, disponibilitatea drogului, tendinta de experimentare, curiozitatea si mass-media.

Gilles Ferreol , un reputat specialist francez al fenomenului, pune in evidenta faptul ca adolescentii sunt manati spre consumul de droguri de curiozitate, de nevoia de experimentare a senzatiilor tari. La aceste cauze, de ordin intern, personal, la consumul de droguri ridicat in randurile tinerilor, se adauga si faptul ca acestia, in general, sunt lipsiti de responsabilitate si maturitate, se confrunta cu probleme de integrare sociala, cu singuratatea si angoasa sociala.

La cauzele externe ale consumului de droguri printre persoanele tinere, autorul francez mai mentioneaza: cercul de prieteni, climatul familial defavorabil, nivelul de educatie redus, lipsa informatiilor despre droguri.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Consiliere.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 536 cuvinte
Nr caractere:
9 432 caractere
Marime:
14.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
integrare sociala, consum de droguri
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!