BCC Galați

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1. DESCRIERE

1.1. TITLU: Birou de Consiliere pentru Cetateni

1.2. Locul de desfasurare : Romania , orasul Galati Str.

1.3. Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta

EUR % din costul total al proiectului

1.4. Rezumat

Comitetul National Roman pentru Drepturile Copilului in parteneriat cu Primaria Galati si-a propus realizarea acestui proiect in scopul de a crea un sistem integrat de circulatie a informatiilor din diverse domenii, pentru a facilita cetatenilor accesul la toate oportunitatile pe care zona le ofera, in cel mai scurt timp. Cu ajutorul bazei de date furnizate de catre AN BCC si a bazei de date locale dorim sa sprijinim integrarea si participarea grupurilor sociale defavorizate (someri, pensionari, persoane cu handicap, persoane fara locuinta si domiciliu stabil, persoane de alte etnii etc.). Aceste grupuri vor beneficia de suporul nostru pentru a-si constientiza problemele si pentru cunoasterea si rezolvarea acestora.

1.5. Obiective

a. Imbunatatirea accesului la informatia de interes public., sprijinirea si capacitarea cetatenilor pentru a putea lua decizii sina cunoaste drepturile si obligatiile ce le revin in calitatea de cetatean.

b. Construirea unui sistem de circulatie a datelor, catre si dinspre cetatean.

c. Identificarea nevoilor reale si a problemelor majore ale comunitatii.

d. Responsabilizarea cetatenilor, atat in sensul ierarhizarii problemelor proprii,cat si in cel al deciziei, vizand diverse modalitati de rezolvare a acestora.

e. Crearea unei punti de legatura intre institutii de tip Administratie Locala sau ONG- uri si cetatean. Informarea cetatenilor astfel incat sa fie scititi de a se adresa la institutii nepotrivite problemelor lor si, in consecinta, aceste institutii sunt degrevate de aglomerari inutile.

f. Furnizarea unor date care sa contribuie la elaborarea, pe baze statistice, cu caracter regional si national, de noi politici vizand cetateanul.

g. Dezvoltarea unui parteneriat inre sectoarele profit si nonprofit, cu constientizarea sectiunii profit asupra beneficiilor reale pe care le poate aduce o societate civila puternica.

h. Crearea unei baze de date, la nivel local si national, vizand starea de sanatate a societatii, apelabila gratuit si in orice moment.

1.6. Justificare

a. Identificarea nevoilor si constrangerilor locale.

Nevoia locala cea mai importanta o reprezinta informarea cetatenilor. Studiile efectuate de catre Centrul de Sociologie Urbana si Regionala au evidentiat faptul ca cetatenii nu au informatii pertinente si recente in cele douasprezece domenii de care se ocupa BCC.

Cetatenii traisc sentimentul ''portilor inchise'' din urmatoarele cauze : nu si-au identificat corect problema, nu stiu la care institutie sa se adreseze, n-au informare legislativa, nu-si cunosc drepturile si indatoririle.

Majoritatea solicitarilor de informare si consiliere vizeaza domeniile : social, sanatate, protectia copilului, taxe si impozite, regimul proprietatii, invatamant si protectia consumatorului.

Cei care solicita ajutorul sunt, de obicei, persoane fizice, multe dintre ele insuficient informate asupra inlesnirilor pe care Administratia Locala le poate oferi si, chiar mai grav, asupra domeniilor care vizeaza APL. Cetatenii vin in necunostinta de cauza, consuma timpul si banii proprii pentru aceste deplasari, precum si timpul functionarului public.

Familii intregi sunt in situatia de a nu se putea intretine, data fiind rata foarte mare a somajului, din pacate Galatiul situandu-se pe locul al doilea in tara, ceea ce duce la un mare numar de petitii vizand raporturile de munca, asistenta sociala, ajutoare.

Despre nivelul de saracie din zona vorbeste si faptul ca orasul se situeaza pe ultimul loc in tara in ceea ce priveste constructia de locuinte. Rezultatul, numeroasele solicitari privitoare la regimul proprietatii.

Starea de sanatate este precara (cea mai mare incidenta de bolnavi TBC si de boli profesionale). Cele 113.426 de internari/an, au ca efect un mare numar de petitii, privind acest domeniu.

Din totalul locuitorilor , respectiv 294.594 persoane in 103.032 gospodarii, numarul celor care se adreseaza APL este prezentat in tabelul urmator:

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bcc Galati.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
6 438 cuvinte
Nr caractere:
38 406 caractere
Marime:
34.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
asistenta sociala, locuitori
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!