4 luni 3 săptămâni și 2 zile - analiză de film

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

- Marele Premiu al Academiei europene de film in anul 2007

- Palme d'Or la Cannes

- ,,Marele Premiu Fipresci" pentru cel mai bun film al anului 2007

- Premiul Ministerului Francez al Educatiei Nationale, 2007

- ,,Cel mai bun film", Festivalul de Film de la Stockholm, 2007

- Hollywood World Award (Cel mai bun film), Festivalul de Film de la Hollywood, 2007

- ,,Cel mai bun film strain", din partea Asociatiei Criticilor de Film din Los Angeles, 2007

- ,,Cel mai bun film strain", din partea Asociatiei Criticilor de Film din Toronto, 2007

- ,,Cel mai bun film strain care a rulat pe ecranele poloneze in 2007" acordat de Asociatia Cineastilor Polonezi, 2008

- 10 premii Gopo, 2008 premiul pentru cel mai bun film de lung-metraj, cea mai buna regie, cea mai buna actrita in rol principal (Anamaria Marinca), cel mai bun actor intr-un rol secundar (Vlad Ivanov), cea mai buna actrita intr-un rol secundar (Laura Vasiliu), cea mai buna imagine, cel mai bun sunet, cea mai buna scenografie, premiul pentru tanara speranta (Laura Vasiliu) si premiul publicului (pentru filmul cu cel mai mare succes la box office in 2007)

- 5 premii ale Asociatiei Criticilor de Film din Romania, 2008 (http://ro.wikipedia.org/wiki/4_luni,_3_s%C4%83pt%C4%83m%C3%A2ni_%C5%9Fi_2_zile_(film)#Premii)

- Festivalul International de Film Transilvania, 2007 - premiul pentru cel mai bun lungmetraj romanesc, premiul pentru tanara speranta (Anamaria Marinca) si premiul special TIFF 2007

- Festivalul International de Film de la San Sebastian, 2007 - premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film al anului

- Cercul Criticilor de Film din Vancouver - premiul pentru cel mai bun film strain al anului

Tema filmului o reprezinta problema avortului in Romania in perioada comunista iar subiectul filmului: doua fete, Otilia si ,,Gabita", studente la universitatea dintr-un mic oras din Romania, in timpul ultimilor ani ai regimului comunist, ele impart camera de camin, Gabita este insarcinata si cu ajutorul prietenei sale Otilia incearca sa faca un avort, ilegal la acea vreme, inchiriaza o camera de hotel si un anumit domn Bebe ii provoaca avortul.

Cristian Mungiu ( regizor, scenarist, producator) s-a nascut in orasul Iasi pe 27 aprilie 1968 in familia unui medic,profesor universitar la UMF Iasi. Sora lui, Alina Mungiu-Pippidi, medic de profesie, a devenit cunoscuta ca analist politic. Cristian Mungiu a studiat limba si literatura engleza si americana si a lucrat o perioada ca profesor ,precum si ca ziarist si moderator la radio si la televiziune.

In anul 1998 a absolvit cursurile Academiei de Teatru si Film din Bucuresti , contribuind apoi in calitate de regizor secund la filme cunoscute precum Le Capitaine Conan (1996, regia Bertrand Tavernier) si Train de Vie (1998, regia Radu Mihaileanu). A regizat cateva scurtmetraje, pentru care a primit mai multe premii, printre care si cel pentru cel mai bun regizor, la Festivalul Dakino, in anul 2000, pentru Zapping. Lungmetrajul Occident (2002) a fost prezentat in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs la Festivalul de la Cannes, obtinand Marele Premiu la Festivalul International de Film Transilvania. Alte scurtmetraje ale sale: Mariana (1998), Mana lui Paulista (1999), Nicio intamplare (1999), Corul Pompierilor (2000), Obiecte pierdute (2005). In calitate de producator a realizat Apartament 19 (2005) si Offset (2006) De curand Cristian Mungiu a colaborat impreuna cu alti cinci regizori est-europeni in cadrul unui ciclu intitulat Lost an Found, care este alcatuit din patru scurt-metraje, un documentar si un film de animatie. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Cristian_Mungiu )

. Drama este o piesa de teatru/film cu caracter grav, in care se reda imaginea vietii reale in datele ei contradictorii, in conflicte puternice si complexe, adesea intr-un

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • 4 Luni 3 Saptamani si 2 Zile - Analiza de Film.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 164 cuvinte
Nr caractere:
16 946 caractere
Marime:
18.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
sectiune, festival de film
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Profesorului:
Anca Berlogea
Sus!