Sinodul IV Ecumenic

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Biserica in lume este una,ecumenica si universala, in timp ce Sinoadele reprezinta numai un capitol din viata acesteia, un aspect sau un instrument al Bisericii. Sinoadele Ecumenice sau ,,a toata lumea" sunt orientate universal pentru ca apara intr-un cadru universal si actioneaza spre universal. Ele reprezinta unul dintre momentele importante ale vietii Bisericii in care se face un pas serios spre realizarea universalului. Biserica are origine divino-umana. Intemeiata tainic de catre Mintuitorul Iisus Hristos pe cruce si vazuta in urma predicii Sfintilor Apostoli la Cincizecime,ea are ca scop sfintirea membrilor ei. Aceasta nu se poate realiza pe pamint, ci in Imparatia lui Dumnezeu, imparatie care ,,nu este din lumea acesta". Sinoadele bisericesti au fost tinute pentru a rezolva diferite probleme atunci cind nu s-a putut ajunge la consens prin simple discutii. Majoritatea sinoadelor au fost locale,cu exceptia a sapte sinoade, denumite ecumenice (generale) ale caror hotariri au avut o aplicare universala. Prima intilnire a conducatorilor Bisericii a avut loc la Ierusalim, in primul secol cind Sfintii Apostoli s-au intilnit pentru a lamuri unele aspecte de invatatura. (F.A.6,1-7).

Cele sapte Sinoade Ecumenice acopera perioada dintre anii 325-787 d.Hr., iar deciziile lor reprezinta temelia invataturii crestine acceptate de ramura apuseana si cea rasariteana a Bisericii. Deciziile acestor Sinoade au fost luate sub calauzirea Duhului Sfint,asa cum le-a promis Iisus Hristos Apostolilor Lui. Biserica a fost preocupata cu toata istoria ei sa pastreze adevarul fundamental al mintuirii marturisit in intreg Noul Testament,ca Iisus Hristos este Fiul si Cuvintul lui Dumnezeu care s-a facut trup (Ioan 1,14) facindu-Se intru toate asemenea noua, afara de pacat (Evrei 4,15).

In toate marturisirile ei despre Domnul Iisus Hristos, Biserica a afirmat cu aceeasi tarie doua lucruri: ca El este,pe de o parte Dumnezeu si Om in chip nestirbit, pe de alta ca este un intreg unic,activ si patimitor in istorie si preaslavit in cer. Biserica a dezaprobat atit aplecarea spre afirmarea unitatii Lui, ca realitati reductibile una la alta, sau prin confundarea lor in ceva care nu mai e nici dumnezeire,nici umanitate deplina cit si afirmarea acestora prin nesocotirea unitatii Lui. Ea a cautat sa mentina intotdeauna un echilibru intre aceste doua tendinte unilaterale.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sinodul IV Ecumenic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
4 100 cuvinte
Nr caractere:
20 584 caractere
Marime:
25.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Religie
Tag-uri:
sinodul, ecumenic
Predat:
la facultate
Materie:
Religie
Sus!