Sfinții Martiri daco-romani

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Despre sfinti martiri in general
2. Importanta martirajului pentru biserica si lume
3. Actele Martirice
4. Sfinti martiri daco-romani
5. Concluzii

Extras din proiect:

1.Despre sfinti martiri in general

,,In martiri, teama de moarte se transforma in pregustrae a Invierii,,

Martirii si marturisitorii sunt numiti ,,biruitori" (invingatori) cu toate ca au murit cu trupul, pentru ca ei au invins duhul pacatului, al egoismului, al violentei si al rautatii. In martiri, existenta biologica se transforma in existenta teologica, existenta posesiva a vietii se transforma in daruire de sine, instinctul conservarii se transforma in elan al comuniunii, teama de moarte se transforma in arvuna (pregustare) a Invierii. In martiri lucreaza harul Sfantului Duh pe care Hristos-Domnul si Dumnezeu-Tatal il daruiesc celor care sunt marturisitori ai credintei, iubitori de dreptate si adevar, aparatori ai demnitatii umane umilite sau desfigurate de pacatul individual si colectiv.

De la inceputurile ei, invatatura cea noua adusa de Mantuitorul Hristos in lume a intampinat o serie e impotriviri si prigoane din partea iudeilor si a paganilor. Unele din aceste acte martirice sunt descrise de catre Sfantul Apostol si Evanghelist Luca in cartea ,,Faptele Apostolilor".

Termenul martir provine de grecescul martys care inseamna "martor" si desemneaza o persoana care accepta sa sufere tortura, umilintele, discriminarea si chiar moartea pentru credinta sa in Iisus Hristos. Martirul este un "martor" al lui Hristos in lume, un om care il marturiseste sau il propovaduieste pe Iisus desi stie ca astfel isi pune viata in pericol.

Exiatenta sfintilor martiri inca din primele veacuri crestine, demonstreaza ca sfintenia dumneziasca nu s-a intrupat pentru a deveni obiect al adorarii, ci pentru a fructifica moral omenirea, rodind sfinti.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sfintii Martiri Daco-Romani.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 708 cuvinte
Nr caractere:
30 980 caractere
Marime:
34.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Religie
Tag-uri:
religie, martiri
Predat:
la facultate
Materie:
Religie
Sus!