Gheena în Vechiul Testament

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CUPRINS 2
INTRODUCERE 3
1. SEMANTICA CUVANTULUI ,,GHEENA" 4
2. LOCATIA SI DESCRIEREA VAII HINNOMULUI 5
3. APARITIA GHEENEI 9
4. PEDEPSELE DIN GHEENA 10
CONCLUZIE 11
BIBLIOGRAFIE 12

Extras din proiect:

Una dintre cele mai ingrozitoare realitati, este ca omul este pasibil de o condamnare vesnica. Aceasta realitate nu este ascunsa de Biblie, ci chiar este scoasa in evidenta si atentioneaza destinul oricarui om. Constiinta omului incearca sa fuga de ideea suferintei vesnice si de cele mai multe ori cade victima unor dogme favorabile care le legitimeaza trairea in pacat. Ideea suferintei vesnice a fost negata de-a lungul anilor, chiar si de biserica adventista si de anumite persoane de-a lungul istoriei. Cei ce neaga pedeapsa eterna constienta sustin deseori "anihilationismul". Deseori lumea se intreaba: "Oare ce va fi dupa moarte? Exista ceva dupa viata asta?" Autorul acestei lucrari, considera ca singura autoritate care poate raspunde la aceste intrebari este Cuvantul lui Dumnezeu.

O viata traita fara a constientiza judecata si pedeapsa finala de care omul nepocait va avea parte, nu-i va oferi acestuia decat motive de a trai in cele mai adanci imoralitati si pacate. Coruptia pe care a produs-o pacatul rasei umane nu duce decat omenirea in declin moral. Biblia spune in Romani 6:23 ca plata pacatului este moartea. Milioane de oameni s-au vandut imoralitatilor si mor vesnic si neincetat, fiind separati de Dumnezeu. Asa cum constitutia unei tari cere ca infractorul sa dea socoteala de raul pe care l-a facut, la fel, Dumnezeu are constitutia Lui care, avertizeaza rasa umana si o cheama sa se supuna ei.

Scopul acestei lucrari este sa scoata in evidenta ce are de zis Scriptura in privinta conceptului de iad. Dar ce este iadul? Iadul, in conceptia crestinilor conservatori, este locul de pedeapsa eterna constienta pentru cei pacatosi. Cu siguranta ca subiectul este foarte vast in legatura cu acest concept, asa ca, autorul va incerca sa vorbeasca cat mai specific despre conceptul "Gheena". Pentru ca acest cuvant are o lunga istorie in spate, autorul va arata in aceasta lucrare evolutia acestui concept in toate trei perioadele: Vechi-Testamentara, Inter-Testamentara si Nou-Testamentara, insa va accentua perioada Vechi-Testamentara.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gheena in Vechiul Testament.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
6 424 cuvinte
Nr caractere:
42 979 caractere
Marime:
33.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Religie
Tag-uri:
religie, vechiul testament
Predat:
la facultate
Materie:
Religie
Sus!