Managementul Clasei de Elevi

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In opinia specialistilor in domeniul educatiei, managementul scolii si al clasei au ca scop incurajarea controlului comportamental la elevi, prin promovarea rezultatelor si comportamentelor scolare pozitive. De aceea, rezultatele scolare, eficienta didactica a profesorului si comportamentul elevilor si a profesorilor relationeaza direct cu managementul clasei si al scolii.

Managementul clasei cuprinde trei componente esentiale: managementul continutului, managementul problemelor disciplinare, si managementul relatiilor interpersonale. Fiecare dintre aceste componente este prezentata detaliat, intr-o lista de comportamente observabile intr-un proces didactic eficient.

Cercetarile demonstreaza ca incidenta ridicata a problemelor disciplinare in clasa are un impact semnficativ asupra eficientei predarii si invatarii. Astfel, s-a demonstrat ca profesorii care se confrunta cu asemenea probleme nu pot planifica activitati educationale adecvate. De asemenea, acestia tind sa neglijeze varietatea modalitatilor de organizare a continutului si solicita foarte rar elevii in discutarea si evaluarea materialelor de invatare. In plus, comprehensiunea temelor studiate nu este monitorizata cu consecventa

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Clasei de Elevi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
42 cuvinte
Nr caractere:
360 caractere
Marime:
31.19KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Psihopedagogie
Tag-uri:
management, clasa
Predat:
la facultate
Materie:
Psihopedagogie
Sus!