Ghidarea profesională a tinerilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

insa el poate fi adaptat in functie de nevoile fiecarei clase.

Intalnirea I

1. Pornind de la titlul activitatii, "In curand imi iau zborul. Incotro?", se poarta o discutie in care se urmareste: captarea atentiei, evidentierea nevoii fiecarui elev de a reflecta la viitorul sau scolar si/sau profesional, identificarea obstacolelor care impiedica reflectarea asupra propriului viitor (bacalaureat, stres, pretentiile parintilor, cerintele profesorilor, dificultati financiare, propriile aspiratii etc.)

In functie de rezultatele discutiei se stabileste de comun acord cu elevii continuarea activitatii: - daca problemele elevilor legate de interesele lor imediate care ii motiveaza sunt importante, atunci se va avea in vedere stabilirea unor strategii de solutionare a acestor probleme si ulterior se poate aborda OSP-ul propriu-zis.

2. "Ce vom face, totusi, dupa BAC/Examenul de capacitate?"

? Se imparte cate o foaie fiecarui elev; sarcina: "Scrieti 5 posibile directii pe care le veti urma dupa terminarea liceului/scolii profesionale/scolii gimnaziale?";

? Se scriu pe tabla directiile predominante si se organizeaza o discutie pentru evidentierea principalelor motive/cauze/interese, posibile obstacole.

Observatie: Activitatea va continua cu aplicarea unui test "Testul de interese"(vezi Anexa 1) care dureaza cca. 20-25 minute drept pentru care se cere sa nu se insiste in aceasta ora pe "obstacole si solutii"( acestea vor fi analizate in intalnirea urmatoare).

3. "Testul de interese" - aplicare si interpretare.

Scopul testului este de a compara propriile aspiratii cu rezultatele obtinute la test (acestea pot fi concordante sau nu si ramane ca ora urmatoare sa se gaseasca explicatii pentru aceste doua situatii).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ghidarea Profesionala a Tinerilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 251 cuvinte
Nr caractere:
6 862 caractere
Marime:
12.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Psihopedagogie
Tag-uri:
abilitate, didactic
Predat:
la facultate
Materie:
Psihopedagogie
Sus!