Agresivitatea în Școli

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

,, Timp de doi ani, Johnny, un copil linistit de 13 ani, a fost o jucarie umana pentru cativa dintre colegii sai. Adolescentii il necajeau pe Johnny pentru bani, il fortau sa manance buruieni si sa bea lapte amestecat cu detergent, il bateau in camera de odihna si ii legau o sfoara in jurul gatului, si-l trageau ca pe un animal.

Cand cei care il torturau au fost interogati despre violenta au spus ca sicanau victima pentru ca li se parea amuzant." (Fragment dintr-un articol de ziar prezentatin Olweus, 1933, p.7)

Acest fragment de articol ofera o imagine ingrozitoare a cruzimii copiilor. Este demonstrat ce inseamna pentru un elev agresat o viata de cosmar la scoala - de multe ori fara ca parintii sau profesorii sa stie prea mult despre ceea ce se intampla.

Agresivitatea dintre elevi este un fenomen foarte vechi. Desi multi cunosteau aceasta problema, pana nu demult- la inceputul anilor 1970- fenomenul a constituit obiectul mai multor cercetari sistematice. (Olweus, 1973, 1978). Vreme de mai multi ani, aceste eforturi au fost in mare masura limitate la Peninsula Scandinava. La sarsitul anilor 1980 si 1990, agresivitatea an randul elevilor a atras atentia si in alte cateva tari ca: Japonia, Marea Britanie, Olanda, Canada, SUA si Spania. Acum zece ani sau mai mult s-a produs o evolutie enorma in aceasta arie, in termen de cercetare, interventii sau politici nationale. (Smith, Morita, Olweus, Catalano, Pepler, Graham)

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agresivitatea in Scoli.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 018 cuvinte
Nr caractere:
9 931 caractere
Marime:
14.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Psihopedagogie
Tag-uri:
scoala, comunicare, agresivitate
Predat:
la facultate
Materie:
Psihopedagogie
Sus!