Motivarea Personalului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Motivarea este arta de a face oamenii sa faca ceea ce vrei tu, pentru ca ei doresc sa o faca.

Am optat pentru aceasta lucrare de disertatie si am realizat aceasta tema privind elementele de motivare la o societate bancara precum CEC SA pentru a intelege si a descrie si celorlalti natura motivatiei, elemente practice despre cum sa creezi oameni puternic motivati si cum sa-i mentii, pornind de la practica realizata intr-o unitate bancara cu un anume specific cum este CASA DE ECONOMII SI CONSEMNATIUNI

ARGUMENT- Nevoia de a intelege motivatiile implicate in procesul muncii si al activitatii economice devine un obiectiv la ordinea zilei pe masura ce progresul activitatii depinde in mod crescand si hotarator de convergenta actiunilor managementului si cele intreprinse de toti salaraitii, alti factori implicati in organizatie.

Abordarea resurselor umane in motivatie a retinut in ultimii ani atentia. Conceptul de motivare este privit deseori ca un mister "ceva" care daca il presari peste oameni, asemanator unui praf magic si deodata cu totii devin plini de energie si dornici sa munceasca.

Demersurile pentru realizarea unui sistem capitalist cu o economie de piata eficienta, integrarea in sistemul european sunt strans legate de crearea unor conditii optime si a unor situatii stimulatoare pentru munca de zi cu zi a angajatilor.

Studiul motivatiei este cheia oricarei politici moderne in materie de resurse umane, a oricarui sistem de management modern si mai ales privit din persepectiva resurselor umane

Motivatia si munca sunt doua probleme care determina intrarea si iesirea din ciclul educativ in procesul muncii si conditoneaza succesul oamenilor.

Consider ca motivatia este cea care exprima faptul ca la baza conduitei omului se afla intotdeauna un ansamblu de mobiluri-trebuinte ,atractii,emotii,actiuni,fapte,atitudini.

A cerceta in mod real motivatia insemna a surprinde nu numai mobilul intern sau extern ca atare ,ce declanseaza o dorinta,o atractie,un interes imediat de a munci ,cat mai ales caracterul de mobilizare, de angajare a potentialului.

Motivatia trebuie conceputa ca o constructie psihica rezultata din observatii indelungate facute asupra comportamentului(psihic)al resurselor umane dintr-o firma.

CAPITOLUL 1. ABORDARI TEORETICE PRIVIND ELEMENTE DE MOTIVATIE A PERSONALULUI IN CONTEXTUL MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE

1.1Conceptul de motivare

Resursele umane sunt primele resurse strategice ale unei societatii comerciale, in noua societate informationala capitalul uman inlocuind capitalul financiar ca resursa strategica.

Resursele umane constituie un potential uman deosebit care trebuie inteles, motivat si implicat cit mai deplin in realizarea obiectivelor organizatiei. Pentru aceasta, deciziile manageriale din domeniul resurselor umane trebuie adaptate intotdeauna personalitatii si trasaturilor angajatilor.

Desprinzindu-se din managemenetul general, managementul resurselor umane este un termen relativ recent pentru ceea ce sa numit traditional "conducerea activitaii de personal" si presupune o abordasre interdisciplinara si profesionala a problematicii personalului din cadrul unei organizatii. Managementul resurselor umane este diferit de celelalte domenii ale mangementului general deoarece trebie sa serveasca nu numai scopului si intereselor patronului sau coducatorului organizatiei, dar trebuie sa actioneze si in interesul angajatilor, al fiintei umane si prin extensie, in interesul societatii.

Principalele functii ale managementului resurselor umane sunt :

- Planificarea resurselor umane;

- Popularizarea structurilor;

- Atingerea performantei dorite;

- Compensarea reurselor umane;

- Instruirea si dezvoltarea resurselor umane;

- Imbunatatirea abilitatailor profesionale;

- Stabilitatea si mentinerea resurselor umane;

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Motivarea Personalului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
88 pagini
Imagini extrase:
88 imagini
Nr cuvinte:
30 500 cuvinte
Nr caractere:
171 455 caractere
Marime:
180.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Psihologie
Tag-uri:
angajati, institutie, motivare, imbunatatire
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!