Examinarea psihologică a managerilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Testarea psihologica a managerilor ocupa un loc important in randul problemelor ce trebuie solutionate de catre specialistii in resurse umane. Necesitatea angajarii unei persoane care, in egala masura, sa faca fata atributiilor zilnice ale postului sau si sa contureze o strategie globala de dezvoltare a companiei respective, in acord cu obiectivele initiale, nu mai trebuie demonstrata.

,,Piata" romaneasca de manageri, la fel ca in cazul celorlalte categorii profesionale cu specializare ridicata, este destul de neuniforma, fiind marcata atat de lipsa unei pregatiri scolare structurate (in cele mai multe cazuri), cat si de absenta sau slaba valorizare a unor abilitati (sa le numim manageriale). Nu mai este nevoie sa mentionam importanta managerilor pe o piata atat de dinamica si instabila cum este piata romaneasca in acest moment. Managerul dezirabil s-ar gasi undeva la confluenta dintre doua aspecte, orice alta combinatie necesitand ajustari (pe linia abilitatilor profesionale si psihosociale).

Se propune prezentarea unei o modalitati psihologice de identificare a acelor persoane care indeplinesc cele mai multe dintre criteriile psihologice pentru a ocupa o functie manageriala, middle- sau top-management, in decursul selectiei de personal. In acest sens, am utilizat o fisa de anamneza pentru relevarea biografiei socio- individuale,importanta pentru conturarea unui profil psihoprofesional detaliat si doua teste de investigare a personalitatii subiectului pentru o diagnoza mai profunda si pentru confirmarea trasaturilor de personalitate rezultate din anamneza. Primul test consta intr-un inventar de valori, important in evaluarea culturii organizationale dislocata de cea generala, cultura care in interactiune cu mediul extern ( cel oraganizational) genereaza comportamente specifice , predictibile in situatiile de munca. Al doilea test dezvaluie rolul pe care subiectul si-l asuma in mediul organizational, fapt absolut important in activitatile cu caracter de conducere.

1. Anamneza

I. Date personale

Numele Georgescu

Prenumele Mihai

Data nasterii , Locul nasterii 22 02.1979 Bucuresti

Adresa str. Masina de paine nr.6 sect II

Domiciliu Stabil Mun. Bucuresti, sect. II , str. Masina de paine nr.6

Situatie Sociala Casatorit

Telefon 0746987643

II. Situatie Familiala

Din cati membrii este compusa familia

-3 membrii, Sotie, copil

Antecedente in familie ( divort, antecedente penale )

- in familie nu au avut loc antecedente penale marcante si nici situatii conflictuale

Nivel educational ( parinti, frati, surori)

-parintii si sotia sunt absolventi de studii superioare

Statusul in familie ( membrii in intretinere )

-un singur membru

III. Antecedente fiziologice

Accidente care au lasat traume fiziologice, boli cronice, boli care ar putea afecta desfasurarea unei activitati pe timp indelugat,boli cu transmitere ereditara

-Subiectul raspunde intarziat, mentionand ca nu stie nimic despre asta (raspunsul intarziat urmat de o negare poate sugera existenta unui incident plasat in trecut de

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Examinarea psihologica a managerilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
4 608 cuvinte
Nr caractere:
26 750 caractere
Marime:
59.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Psihologie
Tag-uri:
manageri, Resurse umane, psihologie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!