Stilul Managerial

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Elaborarea unui eseu-comentariu pornind de la o situatie concreta intalnita de cursant in activitatea de management a clasei de elevi (1pag.);

Din toate timpurile, indiferent de gradul de civilizatie si bunastare al unei societati,educatorul, mai nou managerul scolar, cel care a avut si are in grija educarea tinerei generatii, a constituit si va constitui pentru invataceii sai un model, el fiind cel care le imprima foarte multe din trasaturile de caracter, comportament si mod de gandire, odata cu cunostintele pe care le transmite in mod normal.

Rolul managerului in clasa/unitate de invatamant poate fi sintetizat astfel: el trebuie sa fie deopotriva educator, creator, vizionar, organizator, animator, indrumator, judecator, controlor, negociator, psiholog, bun coleg In acelasi timp, managerul trebuie sa creeze un climat prielnic educativ in clasa, in scoala. Acum, mai mult ca oricand, datorita evolutiei rapide a societatii romanesti, managerul scolar trebuie sa-si formeze stilul personal de conducere a grupului de copii, stil care este determinat de caracterul, temperamentul, pregatirea si experienta sa, intr-un cuvant un profil psiho-socio-profesional. Stilul de conducere al managerului are influenta hotaratoare asupra grupei pentru care constituie un ,,model" profesional, comportamental, atitudinal. Personalitatea managerului scolar trebuie sa se identifice deplin cu cea a colectivului de copii deoarece rezultatele acestora sunt conditionate de valoarea si calitatea conducatorului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stilul Managerial.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
3/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
957 cuvinte
Nr caractere:
5 529 caractere
Marime:
11.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
stil, Pedagogie, elevi
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!