Plan de lecție

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

SECVENTELE LECTIEI

TIMP

CONTINUTUL INSTRUCTIV- EDUCATIV

1.Moment organizatoric 1min Profesorul face prezenta elevilor,noteaza elevii absenti in catalogul clasei,verifica daca este creta, burete, cere elevilor sa-si pregateasca materialele necesare desfasurariiin conditii optime a lectiei.

2.Anuntarea lectiei noi si a obiectivelor urmarite 2min

Contabilitatea stocurilor

Astazi vom discuta despre contabilitatea stocurilor:definitie, cum se grupeaza,cum se clasifica in functie de diferite criterii.

3.Prezentarea continutului

Profesorul scrie pe tabla definitia stocurilor,gruparea imobilizarilor si clasificarea in functie de anumite criterii.

1.Stocurile cuprind acele bunuri destinate a fi consummate in procesul de productie sau vandute catre terti dupa prelucrare fie in starea lor initiala, fie dupa ce au fost inregistrate in gestiune;

Nota:Spre deosebire de imobilizai stocurile se consuma de regula la prima utilizare in procesul de productie pe masura ce parcurg toate fazele procesului tehnologic (faza de aprovizionare, faza de productie si faza de desfacere).

Stocurile se reflecta in contabilitate prin conturile din clasa 3 din Planul de conturi.

Conturile functioneaza dupa regula de active incep sa functioneze prin a se debita si se debiteaza cu existentul initial si cu cresterile de active, se crediteaza cu diminuarile de active, iar soldul final debitor reflecta stocurile existente in gestiune la un moment dat.

2.Socurile cuprind urmatoarele categorii:

- Materiile prime sunt acele stocuri care participa si isi transmit direct valoarea la fabricarea produselor,regssindu-se integral sau partial fie in starea lor initiala,fie transformate.Exemple: stofa, cheresteaua, faina etc.

- Materiale consumabile sunt acele stocuri care particip[ direct la procesul de productie fara a se regasi, de regula, in continutul produsului finit.Exemple : combustibisii, piesele de schimb, semintele si materialele de plantat, furajele etc.

- Produsele sunt bunuri rezultate in urma desfasurarii ciclului de exploatare, fiind reprezentate de:

- semifabricate al caror proces tehnologic a fost terminat intr-o sectie sau faza de fabricatie si care urmeaza a fi depozitate in vederea transformarii lor in produse finite sau urmeaza a fi livrate in aceasta stare clientilor.

-produse finite reprezentate de acele bunuri care au parcurs fazele ciclului de expoatare, fiind destinate livrarilor catre clienti.

- produse reziduale reprezentate de rebuturi, deseuri, materiale recuperabile.

-Productia in curs de executie reprezintt acea parte a productiei care nu a parcurs toate fazele de prelicrare, precum si lucrarile si serviciile aflate in curs de executie sau neterminate.

- Marfurile sunt bunuri cumparate de catre intreprinderile de comercializare, in vederea revanzarii acestora, in aceeasi stare,catre clienti.

- Ambalajele sunt bunuri utilizate in vederea pastrarii si transportului in bune conditii a stocurilor.

- Animalele si pasarile includ bunuri de origine agricola obtinute din productie proprie sau cumparate, urmand a fi vandute ulterior clientilor.

- Materialele de natura obiectelor de inventar sunt acele bunuri cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de legepentru a fi considerate imobilizari corporale indiferent de durata lor de utilizare sau bunurilr cu durata de folosinta mai mica de un an, indiferent de valoarea lor.

Exemple : scule, verificatoare, aparate de masura si control etc.

Clasificara stocurilor

1.Dupa apartenenta la patrimoniu

- stocuri ce apartin societatii comerciale

-stocuri ce nu apartin societatii comerciale

2.Dupa provenienta lor

- stocuri cumparate, achizitionate

- stocuri fabricate, realiyate in unitate

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de lectie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
561 cuvinte
Nr caractere:
3 327 caractere
Marime:
10.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
obiective, lectii, contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!