Mass-Media

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Valorile fundamentale ale societatii depind in prezent tot mai mult de modul in care societatea trateaza 3 chestiuni: educatia, comunicarea si tehnologia informatiei(inclusiv mass-media) si libertatea de expresie.Au existat, din partea unor cercetatori, tentative de imaginare a unei societati moderne in absenta mass-media. Acestia au recunoscut ca , desi critica comunicarea in masa, nu pot sa imagineze existenta umana, acum si in viitor, altfel decat insotita, chiar profund influentata, de mass-media.

Mass-media, studiate cel mai adesea printr-o grila interpretativa generata de conceptul multifunctional numit schimbare, pot fi considerate ca fiind importante instrumente al stabilitatii unei societati De cand s-a impus ca o componenta esentiala a lumii moderne, sistemul comunicarii de masa s-a manifestat permanent ca un actor activ al jocului social, modeland celelalte subsisteme ale societatii: nici politicul, nici economicul, nici cultura si nici viata cotidiana nu au putut scapa de presiunea exercitata de mesajele presei.

Mass-media este, pe langa un mijloc de informare in societatea moderna, un factor al educatiei, chemat sa amplifice, sa constituie sau sa diversifice experientele cognitive si comportamentale ale indivizilor. Actiunile acestui mediu educogen, ca si ale celorlalte medii: scoala, familie, biserica, institutii culturale, trebuie sa se conjuge pentru a modela adecvat comportamente si constiinte in acord cu marile idealuri ale epocii.

Relatia dintre mass-media si procesul dezvoltarii personalitatii copiilor a starnit dintotdeauna numeroase controverse, deoarece influentele execitate asupra lor prezinta o insemnatate aparte. Daca adultii dispun de un fond spiritual relativ cristalizat si, in consecinta, sunt capabili sa selecteze critic si sa asimileze continutul mesajelor mass-media conducandu-se dupa un sistem propriu de valori deja constituit, copii, aflati in plin proces de maturizare intelectuala, afectiva, morala si civica sunt mai usor de influentat in sens negativ.Prin urmare, este necesara o reflectare asupra naturii ambivalente ale efectelor mass-mediei asupra indivizilor in general si a tinerilor in special, precum si o evaluare a potentialului sau de a constitui un mijloc eficace de educare si modelare a generatiilor tinere.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mass-Media.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
39 pagini
Imagini extrase:
39 imagini
Nr cuvinte:
11 051 cuvinte
Nr caractere:
58 061 caractere
Marime:
108.80KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
mass-media, revista
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!