Managementul emoțiilor

Extras din proiect:

Evenimentele din afara noastra - cand in viata de zi cu zi intervin evenimente negative, cum ar fi situatiile de amenintare, pierdere sau frustrare, avem tendinta sa consideram ca emotiile sunt produse de acestea.

Gandurile/asteptarile noastre - emotiile pe care le traim depind in mare masura de felul in care evenimentele externe interactioneaza cu asteptarile noastre fata de noi insine, fata de ceilalti si fata de viata in general.

Etichetarea negativa a propriei persoane/autodevalorizare - credinta ca trebuie sa eviti intotdeauna esecurile sau greselile, altfel nu esti bun de nimic (ex. ,,Nu ar fi trebuit sa sufar o astfel de pierdere; sunt un incapabil ca nu am putut evita asta.").

Emotii: deprimare, vinovatie, rusine

Catastrofare - credinta ca daca se poate intampla ceva rau, aceasta va fi o catastrofa/cel mai rau lucru posibil (ex. ,,Ar fi ingrozitor si cumplit sa mi se intample asa ceva.").

Emotii: frica, anxietate

Intoleranta la frustrare - credinta ca daca viata nu este usoara asa cum ar trebui, acest lucru este insuportabil (ex. ,,Nu as putea suporta sa imi mearga rau sau sa am greutati in viata; trebuie neaparat sa imi fie usor.").

Emotii: furie

Intoleranta fata de ceilalti - credinta ca daca ceilalti nu se comporta asa cum ar trebui, acest lucru este insuportabil (ex. ,,Ar fi trebuit sa se comporte altfel; nu pot tolera astfel de necuviinte.").

Emotii: furie

Pretentia de perfectiune - credinta ca orice greseala este o catastrofa si deci greselile trebuie evitate cu orice pret (ex. ,,Ar fi trebuit sa fac mai mult. Este numai vina mea.").

Emotii: frica, vinovatie, rusine

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Emotiilor.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
76.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
emotii, evenimente, esecuri
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Profesorului:
Silvia Nicolescu
Sus!