Învățam să fim norocoși

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Copiii de la natura nu sunt nici buni, nici rai, dar pot deveni buni sau rai, ca urmare a metodelor pozitive sau negative de educare.

In perioada prescolara, copilul traieste o amplificare si diversificare a starilor afective, dar i se contureaza si posibilitatea de evaluare interioara comparativa a lor. El experimenteaza emotii din ce in ce mai complexe si mai nuantate.

Studii recente au relevat faptul ca relatiile afective si starile emotionale contureaza ceea ce denumim ,,inteligenta emotionala". Ea este aceea care ne ajuta sa ne facem placuti la locul de munca sau in colectivul din care facem parte, sa putem comunica eficient, sa stim sa ne apropiem de cei pe care-i simpatizam sau pe cei pe care vrem sa-i ajutam. Inteligenta emotionala este factorul de legatura, liantul intre o persoana si mediul din care face aceasta parte.

In acest context, unul dintre obiectivele gradinitei si familiei este educarea copiilor in sensul omeniei, generozitatii, receptivitatii la durerile si bucuriile celor din jur.

Avand in atentie si preocupare toate acestea, am conceput un proiect de implicare a copiilor in actiuni social-umanitare, intitulandu-l ,,Invatam sa fim generosi".

Ne-am concentrat actiunile si activitatile catre persoanele in varsta de la Caminul de batrani si copiilor defavorizatio din Centrul de plasament, stiind ca acestia au nevoie acuta de afectiune si atentie, ne-am dat seama ca prezenta copiilornostri, prin puritatea si candoarea lor, le va aduce imensa bucurie in sufletele lor triste, de oameni izolati de familie.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Invatam sa Fim Norocosi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 309 cuvinte
Nr caractere:
7 051 caractere
Marime:
107.04KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
Pedagogie, copil
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!