Educația interculturală și educația integrată

Extras din proiect:

Educatia interculturala este cea care sustine integrarea sociala a grupurilor minoritare in mod ,,pasnic" fara ca acestea sa fie nevoite sa renunte la propria identitate.

Educatia interculturala isi propune sa pregateasca indivizii si societatile pentru o mai atenta deschidere spre dimensiunea culturala a existentei lor.

Educatia interculturala trebuie sa tina cont de diferitele stiluri de viata, sa se adapteze la nevoile si interesele fiecaruia dar sa si fie elaborata si configurata pe principiul participarii egale a tuturor celor implicati in procesul educativ.

Egalitatea diferentelor trebuie sa fie baza educatiei interculturale. Pentru a acorda oportunitati si posibilitati egale tuturor culturilor, pentru dezvoltarea fiecarei culturi si identitati educatia interculturala trebuie sa respecte diferentele si sa promoveze egalitatea.

Pentru o educatie interculturala democratica, participantii la procesele educative au dreptul sa contribuie la definirea tipului de educatie pe care il doresc. Trebuie deasemenea sa existe spatii in care sa fie posibila participarea pe principiile egalitatii.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Educatia Interculturala si Educatia Integrata.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Marime:
767.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
educatie, cultura, stil de viata
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!