Arta de a iubi

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Inca din copilarie invatam sa spunem ,,te iubesc", desi intelesul acestor cuvinte nu ne este insa foarte clar. O data ajunsi la maturitate ne credem indreptatiti sa soptim aceste cuvinte sau sa le spunem curajosi cu voce tare. Si totusi cati oameni inteleg oare cu adevarat semnificatia profunda a acestei afirmatii? De cate ori trebuie sa spunem in viata "te iubesc" pentru a ajunge sa simtim cu adevarat iubirea? Greu de spus. Iubirea este unul dintre conceptele cele mai dificil de definit tocmai pentru ca se bazeaza pe o combinatie complexa de simtaminte profunde, emotii intense si abandon de sine, si, de aceea, de multe ori o efuziune momentana sau o simpla atractie sexuala poate fi cu usurinta confundata cu acel sentiment inefabil, miraculos care este iubirea.

Acesta este motivul pentru care va prezentam in cadrul acestei sectiuni schitarea unor lectii despre iubire care pot deveni cu usurinta pentru oricine jaloane veritabile intr-o sublima arta de a iubi.

Arta taoista a iubirii

"Pentru a stapanii oamenii si a servi admirabil cerul, nimic nu e mai pretios decat moderatia si cumpatarea.

Caci numai cel ce practica cumpatarea va obtine cu repeziciune TAO.

Cel ce obtine cu repeziciune TAO va dobandi toate virtutile si fericirile.

Cel ce dobandeste toate virtutile si fericirile va avea succs in tot ceea ce va intreprinde.

Cel ce are succes in tot ceea ce intreprinde dobandeste o putere si o armonie ce nu cunosc limite."

La prima vedere, arta taoista a iubirii pare a fi o metoda radical diferita de aproape toate conceptiile occidentale in materie de sexualitate si tehnica amoroasa. Teoria si practica artei iubirii taoiste a format, de-a lungul secolelor, principiul fundamental al raporturilor sexuale in China si este semnificativ de constatat ca, timp de mai bine de 2000 de ani, s-a practicat aici cu succes tehnica pe care azi o numim "coitus reservatus" sau continenta sexuala, fara ca aceasta sa aduca vreun prejudiciu sanatatii oamenilor si calitatii urmasilor.

Tao reprezinta o intelepciune care dainuie de mii de ani. Ideea fundamentala a filozofiei taoiste este ca energia atotpatrunzatoare si elanul vital sunt sursa vietii. In organizarea universala a lucrurilor si fenomenelor, fiinta umana este o creatura minuscula, aproape insignifianta si vulnerabila, care nu poate spera la armonie sau la o viata fericita, daca nu traieste in echilibru deplin cu aceasta sursa subtila macrocosmica, dubla, de Viata si Putere.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Arta de a iubi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
5 097 cuvinte
Nr caractere:
23 141 caractere
Marime:
21.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
Arta de a iubi, pedagogica
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!