Studiu Privind Calitatea Serviciilor de Alimentație la Springtime

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere 3
Capitolul 1 - Analiza comerciala Springtime 4
Capitolul 2 - Analiza comerciala a punctului de alimentatie Springtime Auchan Aspecte privind organizarea serviciilor de alimentatie 12
2.1 Organizarea restaurantului 12
2.2 Organizarea bucatariei 13
2.3 Personalul si servirea 16
2.4. Meniul 17
Capitolul 3- Modalitati de imbunatatire a serviciului de alimentatie in unitatea de alimentatie Springtime Auchan 22
Concluzii 24

Extras din proiect:

Pana in anul 1992 in Romania conceptul de "fast food" era nespecific culturii si stilului de viata romanesc.

Dupa deschiderea primului restaurant Springtime, oamenii au incercat si au inceput sa indrageasca acest concept, odata cu schimbarea modului de viata, timpul liber devenind din ce in ce mai pretios.

Prima locatie aleasa a reprezentat un punct forte, aceasta fiind cea mai cunoscuta zona a capitalei - Piata Victoriei, poarta de intrare in Bucuresti si locul unde Guvernul Romaniei isi are sediul.

Reactia pozitiva la acest concept, mod de servire, ambianta, diversitate si noutate a facut din Springtime un deschizator de drumuri acceptat si apreciat, care in anul 1994 incepe sa se dezvolte prin deschiderea altor locatii in puncte de interes ale capitalei.

Povestea de succes a continuat cu deschiderea in anul 1995 a primului restaurant Springtime, pe litoralul Marii Negre, in statiunea Neptun. La acea vreme Neptun reprezenta cea mai atractiva statiune de pe litoralul romanesc si de aceea aici s-a deschis un "megarestaurant" care si astazi este cel mai mare de acest gen din Romania, ce reuseste sa atraga turisti din toate statiunile litoralului.

In anul 1999 a avut loc prima deschidere a unei locatii Springtime intr-un centru comercial, in primul mall din Romania, dupa care s-a continuat expansiunea la nivel local si national.

Datorita succesului obtinut, Springtime se poate mandri cu faptul ca detine cel mai mare lant de restaurante cu capital romanesc, ajungand in prezent la 23 de locatii.

Capitolul 1

Analiza Comerciala Spring Time

Springtime a experimentat, in cei 15 ani de la deschiderea primei locatii, o serie de noutati menite sa-l transforme intr-un brand, unul directionat catre tendintele pietei.

Dintre cele mai importante proiecte derulate de aceasta companie, prin prisma amprentei asupra evolutiei ulterioare, se numara rebranding-ul, care a transformat Springtime Fast-Food in Springtime Fresh Food si dezvoltarea marcii Tempo Cafe. Aceasta a doua initiativa, a punctat, in mod profesional, dorinta companiei de a defini mult mai bine oferta de cafea si produse complementare.

Implicatiile celor doua decizii strategice asupra brandului Springtime sunt multiple. La fel si beneficiile obtinute. Pe ambele le vom trece in revista in cele ce urmeaza, nu inainte de a mentiona un aspect interesant ce tine de modul in care consumatorii privesc aceasta retea. "Perceptia generala este ca suntem un brand international. Cred ca acest lucru s-a impamantenit in anii de inceput. Sa nu uitam ca in 1992, atunci cand am inaugurat prima locatie, cea din Piata Victoriei, restaurantele cu servire rapida erau o noutate pe piata romaneasca. Oamenii au luat contact cu acest concept in tarile vecine, de aici cred ca s-a nascut perceptia generala ca venim de undeva din strainatate", dezvaluie Marian Colceriu, reprezentantul firmei Springtime.

Aceasta impresie exista chiar si astazi, putini fiind consumatorii care stiu ca Springtime este o afacere nascuta in Romania si dezvoltata in exclusivitate pe plan intern.

Dezvoltare pe baze solide

In primii 3-4 ani de la infiintare, Springtime era deja o retea de noua restaurante, ocupand locatii stradale in punctele cheie ale Capitalei: Piata Victoriei, Universitate, Calea Floreasca, Piata Alba Iulia, Stefan Cel Mare, Calea Mosilor, Gara de Nord, Splaiul Independentei.

Expansiunea brandului pe piata romaneasca este marcata de o decizie strategica a proprietarilor, care a impartit practic dezvoltarea lantului in doua etape importante.

"Intr-o perioada in care piata era virgina

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu Privind Calitatea Serviciilor de Alimentatie la Springtime.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
6 326 cuvinte
Nr caractere:
38 463 caractere
Marime:
5.37MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
dezvoltare, produse, vanzari, piata
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Dorin Popescu
Sus!