Fișe de analiză a mărfurilor nealimentare - săpunuri

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In ciuda dezvoltarii ofertei de sapunuri lichide si geluri de dus, sapunurile solide continua sa domine in totalul vanzarilor, aceasta fiind una dintre particularitatile pietei autohtone.

Piata sapunurilor din Romania se aliniaza trendurilor marilor jucatori globali. Categoria se dovedeste a fi una dintre cele mai dinamice, fapt confirmat de numarul mare de jucatori si de portofoliile acestora. ,,Segmentul in care se manifesta cele mai semnificative cresteri, in cazul categoriei de sapun lichid si gel de dus, este reprezentat de produsele de tip moisturising (hidratare), in timp ce piata sapunurilor de toaleta evolueaza in special pe segmentul antibacterian. In acest an, produsele de igiena corporala au continuat trendul luxury", a mentionat reprezentantul companiei Colgate-Palmolive.

Ca urmare a constientizarii de catre consumatori a faptului ca majoritatea problemelor legate de epiderma pot fi eliminate prin utilizarea zilnica a unor produse cosmetice pentru ingrijirea, hidratarea si apararea pielii, obiceiurile de cumparare si consum s-au modificat. Spre deosebire de alte state din Europa Centrala si de Est, in tara noastra consumul de produse de ingrijire personala este mic. ,,Nivelul consumului de sapun in Romania este la jumatate fata de celelalte state din regiunea Balcanilor".

O particularitate a pietei autohtone o constituie faptul ca ponderea cea mai mare a vanzarilor este detinuta de sapunurile solide.

,,Aceasta dominatie a sapunurilor solide se datoreaza obiceiului de consum, dar si a preturilor sensibil mai mici ale acestor produse. In ultimii ani, se constata insa o dinamica mult mai puternica in categoria lichide, mai ales in formatul de comert modern", a adaugat reprezentantul Colgate-Palmolive.

La capitolul oferta, piata produselor de ingrijire corporala este diversificata, fenomen generat de numarul mare de marci, care au diferite forme de produs - sapun solid, sapun lichid, gel de dus, spuma de baie -, dar si ca urmare a beneficiilor oferite. Acestea pot fi functionale - ingrijire pentru piele, parfum - sau emotionale: relaxare, senzualitate, vitalitate.

Sapunurile solide si-au revendicat 81,3% din vanzarile in volum si 86,1% din cele in valoare. Diferenta a revenit categoriei sapunuri lichide. In ceea ce priveste segmentarea in functie de pret, aceeasi cercetare arata faptul ca segmentului economic i-a revenit aproape jumatate din vanzarile in volum (43,7%), in timp ce la capitolul vanzari in valoare prima pozitie a fost revendicata de segmental beauty. ,,Desi sapunul lichid si gelul de dus aduc beneficii in plus (hidratare, catifelare), motivul pentru care sapunul de toaleta continua sa conduca in topul preferintelor consumatorilor romani ar putea fi explicat prin reticenta pe care acestia o arata fata de schimbare".

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fise de Analiza a Marfurlor Nealimentare Sapunuri.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 512 cuvinte
Nr caractere:
14 670 caractere
Marime:
389.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
marfa, sapun
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Sus!