Traumatismele Mâinii

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Mana reprezinta prelungirea mintii, implicata direct in toate actele muncii fizice, mana eprezinta segmentul cel mai des expus la traumatisme. De aceea, patologia traumatica a mainii reprezinta nu numai o problema medicala, legata de handicapul fizic si psihic acuzat de pacient, dar si una sociala si economica datorita incidentei crescute si repercusiunilor functionale importante.

Progresele realizate de chirurgia plastica si reconstructiva, in special in ultimele trei decenii ca urmare a introducerii in clinica a tehnicilor microchirurgicale, concomitent cu aprofundarea cunostintelor despre biologia proceselor de vindecare ale structurilor mainii precum si a biomecanicii acesteia, justifica o actualizare a datelor clasice.

Un prim progres il reprezinta principiul tratamentului in urgenta a tuturor leziunilor traumatice ale mainii urmat de mobilizare precoce protejata, ce a condus la rezultate functionale net superioare fata de reconstructia secundara. O a doua sursa de progres o reprezinta aplicarea microchirurgiei in traumatologia mainii, cu rezultate spectaculare in domeniul replantarilor, revascularizarilor, a leziunilor nervoase si a defectelor de parti moi - simple sau compozite - rezolvate prin transferuri microchirurgicale de tesuturi - diverse lambouri, degete de la picior, mare epiploon, etc

I. PRINCIPII GENERALE

1. Diagnosticul traumatismelor mainii

Etiologia leziunilor traumatice ale mainii ofera informatii importante atat diagnostice cat si terapeutice.

Traumartismele mainii pot fi inchise (striviri, contuzii, entorse, luxatii, fracturi) sau deschise - cand exista o solutie de continuitate la nivelul tegumentelor (plagi intepate, taiate, contuze, eclatate, prin injectie, striviri asociate cu avulsii tegumentare, distrugeri de mase musculare, defecete de parti moi si osoase).

Cele mai frecvente sunt plagile taiate prin sticla, cutit, lame de ras, care pot interesa uneori numai tegumentul si tesutul celular sbcutanat. In cazurile in care au fost excluse leziunile strucutrilor subjacente, plaga de la mana sau deget poate fi considerata simpla si ea va beneficia de un tratament adecvat.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Traumatismele Mainii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
32 pagini
Imagini extrase:
32 imagini
Nr cuvinte:
12 170 cuvinte
Nr caractere:
67 746 caractere
Marime:
1.16MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
medicina, traumatism
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!