Persoane cu dizabilități

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Originea cuvantului ,,paralimpic"

Cuvantul ,,paralimpic" este o combinatie a prefixului ,,para", derivat de la ,,paraplegie", cuvant care se refera la paralizia din partea inferioara a corpului si ,,limpic" care vine de la ,,olimpic". Prima incercare de a defini cuvantul ,,paralimpic" a fost facuta de organizatorii Jocurilor Paralimpice din Tokio - 1964.

Cum paralimpicul a evoluat pana la a cuprinde un larg domeniu al persoanelor cu handicap incluzand deficientii vizuali si de auz, persoanele cu infirmitate motorie, amputatii, persoanele cu handicap mintal si cele cu dizabilitati spinale Comitetul International de Coordonare al Organizatiei Sportive Mondiale pentru handicapati (ICC) oficial a determinat intelesul lui ,,para" ca ,,atasat la".

Dupa definitia oficiala ,,paralimpic" sunt jocuri olimpice tinute exclusiv pentru persoanele cu handicap fizic la scurt timp dupa Olimpiada.

Atletismul la persoanele cu handicap

Probele din atletism ofera multe posibilitati persoanelor cu handicap, sa participe la un nivel egal cu persoanele fara handicap. Cateva dintre probe necesita mici adaptari sau nici o adaptare pentru persoanele cu handicap redus; alte probe sunt modificate radical pentru a oferi posibilitatea de a practica atletismul si persoanele cu handicap major. Chiar si cei care sunt impiedicati de handicap sa intre in competitie se pot bucura de satisfactii personale prin imbunatatirea timpului sau cresterea distantei de parcurs, fata de distanta anterioara.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Persoane cu dizabilitati.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 974 cuvinte
Nr caractere:
14 628 caractere
Marime:
88.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
Persoane cu dizabilitati, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Profesorului:
Rusu Oana
Sus!