Îngrijirea pacienților cu infarct miocardic

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

INFARCTUL MIOCARDIC ACUT

CAP. 1. INTRODUCERE

Primul meu caz in stagiul clinic la Spitalul Judetean Oradea a fost un bolnav cu Infarct Miocardic Acut care s-a soldat cu decesul pacientei. Acest caz m-a marcat profund si mi-a trezit un interes deosebit si pentru ca este principala cauza de deces in toate tarile de dezvoltare economica ridicata.

Moartea la pacientii cu coronaropatii constituie una din cele mai importante probleme ale medicinei actuale.

Incidenta maxima a infarctului miocardic, studiat pe grupe de varste,este intre 40-64 ani.

Se observa ca numarul incidentelor coronariene majore,respectiv al infarctului miocardic, a crescut net. In ultimul timp este crescuta frecventa infarctului miocardic la varsta sub 40 ani.

Alt motiv pentru alegerea acestei teme a fost marea frecventa a aritmiilor intalnite la bolnavi ca si incidenta crescuta a mortii subite la acestia, adeseori in perioade considerate benigne, punandu-se problema daca aritmiile nu au un rol in determinarea acesteia.

Supravegherea continua a pacientilor cu infarct miocardic in stadiul acut al evolutiei, controlului permanent electrocardiografic, permit depistarea si tratarea imediata a unui numar mare de aritmii inainte de instalarea tulburarilor ireversibile. Aceasta implica spitalizarea bolnavilor in unitatea speciala de supraveghere si tratament: unitatea coronariana de terapie intensiva care prezinta prima treapta in revolutionarea asistentei pacientilor cu coronaropatii.

S-a ajuns la concluzia ca tulburarile ritm si de conducere sunt in majoritatea cazurilor, responsabile de evolutia fatala a coronarienilor, ca tratamentul lor in faza precoce de aparitie, cu mijloace specifice fiecarei aritmii, poate sa scada la cel putin 50% din cazuri aparitia spcului cardiogen si a insuficientei cardiace, scazand astfel mortalitatea considerabil datorita acestor complicatii.

Epoca moderna ofera astfel o baza de incredere in ameliorarea continua a prognozei vitale in aceasta boala "a secolului''.

CAP. 2.

DEFINITIA INFARCTULUI MIOCARDIC ACUT

Infarctul Miocardic acut este un sindrom clinic produs de o necroza acuta de origine ischemica a unei portiuni de miocard.

Cauza necrozei o constituie, in imensa majoritate a cazurilor, obstructia brusca a unei artere coronare cu oprirea sau reducerea masiva a fluxului sangvin in interiorul miocardic irigat de artera respectiva.

Infarctul miocardic poate rezulta si dintr-o reducere brusca a fluxului sangvin sau a continutului sau in oxigen, ca in cazul unui colaps circulator sau al unei hemoragii masive, cauzele imediate ale ocluziei coronariene fiind tromboza coronariana sau abcedarea unui aterom in lumenul unei artere coronare si exceptional o embolie intr-o artera. Exista si infarct miocardic neaterosclerotic in procent de 5-10 %.

CAP. 3.

NOTIUNI DE ANATOMIE SI FIZIOLOGIE

A APARATULUI CARDIOVASCULAR

Alcatuirea aparatului cardiovascular

Aparatul cardiovascular este alcatuit din inima si arborele circulator.

Inima

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ingrijirea Pacientilor cu Infarct Miocardic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
48 pagini
Imagini extrase:
48 imagini
Nr cuvinte:
9 539 cuvinte
Nr caractere:
59 745 caractere
Marime:
134.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
medicina, pacient, infarct, ingrijire
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!