Fitoterapia în Medicina Modernă

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere 3

I. Generalitati 4

II. Forme farmaceutice utilizate in fitoterapie 8

II.1 Forme farmaceutice de uz intern 8

II.2 Forme farmaceutice de uz extern 9

III. Index terapeutic al afectiunilor care se trateaza cu plante medicinal 10

IV. Ceaiuri medicinale de larga circulatie ...................................................................................20 V. Ceaiuri folosite in medicina populara .....................................................................................29 VI Traditional si modern fitoterapie ...........................................................................................39 VI.1. Aromaterapia ..........................................................................................................39 VI.2. Fitobalneologia .......................................................................................................41

VII. Esente florale - Terapia bach.................................................................................................42 Concluzii ......................................................................................................................................42 Bibliografie....................................................................................................................................43

Extras din proiect:

INTRODUCERE

"Medicul trateaza, insa natura vindeca"-Hipocrate

Medicina a progresat continu, ajungand, in multe privinte, pe culmi nebanuite altadata. Unele boli au disparut sau au devenit cu totul sporadice, altele, datorita mijloacelor terapeutice actuale, nu mai ameninta viata bolnavilor. In sfarsit au disparut marile flageluri epidemice care faceau mai multe victime decat conflagratiile militare mondiale.

In urma cu un secol, practica empirica de utilizare a plantelor in scop terapeutic era transmisa, fie prin scris, fie prin viu grai, din generatie in generatie. In prezent, fitoterapia a devenit o stiinta moderna, o ramura a stiintelor medicale. Acest lucru a fost posibil numai pe masura dezvoltarii altor stiinte, cum ar fi chimia organica, biochimia, farmacodinamia, microbiologia, virusologia, farmacologia celulara, genetica si altele.

Medicina, beneficiaza astazi de un numar enorm de medicamente, majoritatea fiind obtinute prin sinteza chimica, iar altele, din plante medicinale ale caror proprietati terapeutice au fost descoperite empiric, fiind cunoscute si utilizate de secole sau chiar milenii.

In comparatie cu medicamentele obtinute prin sinteza chimica, remediile naturale, par sa actioneze mai eficient, sunt mai bine tolerate de organism, mai putin toxice si numai cu totul si cu totul exceptional declanseaza manifestari alergice.

Fitoterapia, reprezinta astazi, terapeutica cu ajutorul substantelor active biosintezate de celula vegetala. Mai mult decat atat, notiune de fitoterapie s-a extins de la clasicele 'ceaiuri medicinale' la toate produsele farmaceutice ( medicamente) in formula carora intra plante medicinale ca atare, substante extractive sau substante active pure, obtinute din regnul vegetal.Exista si produse farmaceutice mixte, in formula carora intra ata compusi de sinteza sau semisinteza, cat si unele substante active din plante.

Pentru obtinerea acestor remedii, plantele trebuie sa provina din zone nepoluate, cat mai indepartate de asezarile urbane sau rurale.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fitoterapia in Medicina Moderna.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
3 200 cuvinte
Nr caractere:
25 280 caractere
Marime:
5.63MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
medicina, chimie
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Profesorului:
Prof.CSULA SIMONA
Sus!