Artrita psoriazică

Extras din proiect:

Psoriazisul este o boala inflamatorie cutanata, cu evolutie cronica, caracterizata clinic prin placi eritemato-scuamoase, localizate mai frecvent pe zonele de extensie si pielea paroasa a capului. Psoriazisul debuteaza frecvent in adolescenta si la varsta adulta. 10-15% din cazurile de psoriazis debuteaza la varsta scolara, rareori aparand la copiii de cateva luni, cand poate imbraca aspect de dermatita de scutece . 20-25% dintre bolnavi fac artrita psoriazica.

Artrita este o boala reumatismala articulara , de cauza inflamatorie si infectioasa, caracterizata prin distructia cartilajului, inflamarea capsulei articulare, eroziunile osului, care duc la deformari osteoarticulare, atrofii musculare dureroase si modificari ale tegumentelor.

Artrita psoriazica este o boala autoimuna care afecteaza ligamentele si tendoanele, fascii si articulatii si care poate sa apara chiar si in lipsa componentei tegumentare (psoriazisul clasic). Evolutia bolii se caracterizeza prin remisiuni si episoade de exacerbare a simptomatologiei, iar in unele cazuri se poate ajunge chiar si la artrita mutilanta . Artrita psoriazica poate afecta orice parte a corpului se poate localiza la orice articulatie, de la articulatiile mici ale mainii pana la articulatii intervertebrale, iar simptomele sunt variate in intensitate, de la moderate la severe.

Artrita psoriazica are anumite caracteristici:

tumefactie locala articulara,

durere,

redoarea articulara,

evolutie cu distructia si deformarea zonei

Cauza exacta de aparitie a artritei psoriazice nu este deocamdata complet cunoscuta. Specialistii integreaza boala in clasa afectiunilor autoimune, mai exact in spondilartropatiile seronegative. Artrita si psoriazisul in sine sunt amandoua afectiuni autoimune.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Artrita Psoriazica.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Marime:
358.33KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
medicina, boala, artrita, infectie
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!