Tipurile de uzuri care apar în timpul funcționării

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Argument Pag. 3
1. Tipuri de uzuri care apar in timpul functionari Pag. 4-8
1.1 Uzura normala
1.2 Uzura accidentala
2. Metode de determinare ale uzuri Pag. 9
3. Factori care influenteaza uzurile Pag. 10
4. NTSM , PSILI , REA Pag. 11-13
Bibliografie Pag.14

Extras din proiect:

Am ales pentru proiectul deoarece este un fenomen care afecteaza mari lanturi industriale si este un factor distructiv impotriva caruia s-au elaborat diverse cai si prerogative pentru a reduce efectele acestui fenomen nedorit si totodata persistent in toate domeniile in care "Homo sapiens" a incercat o continua evolutie in dorinta de a duce un trai cat mai decent si de ce nu mai comod cu putinta.

Uzarea ataca si distruge fara a face diferentiere, astfel chiar si tarile cu o economie stabila au probleme in cautarea de noi mijloace de prevenire si reducere a inevitabilului proces de uzura.

Uzarea nu constituie o problema exclusiv pentru tarile cu o economie in tranzitie, deoarece si tarile cu o economie de piata inregistreaza precupari privind politicile optime de reducere a uzarii. De multe ori in tarile cu economie de tranzitie lipsesc resursele necesare, iar problema reclama o solutie globala intrucat exista interdependente intre tarile cu economie de piata si cele cu economie de tranzitie in privinta reducerii gradului de uzura.

Multe tari cu economie de piata sa-u confruntat cu probleme privind procedeele de diminuare a uzarii, intrucat numeroase unitati industriale au fost proiectate fara a se acorda atentia cuvenita acestui aspect.

Constiente de cresterea costurilor provenind din neglijarea datorita aspectului mai sus mentionat in ultimele trei decenii multe tari cu e conomie de piata au efectuat cercetari si studii privind dezvoltarea industriala si ingineria in domeniul procedeelor de prevenire si reducere a uzurii.

Tarile cu economie de tranzitie nu au atins in general o pozitie comparabila cu tarile cu economie de piata privind informatiile referitoare la prevenirea uzurii pentru a servi ca baza de date si de formulare ale unor actiuni intreprinse in vederea diminuarii uzurii.

Bibliografie:

Gh. Fratila si altii, <<Automobile. Cunoastere, intretinere si exploatare.>> Editura didactica si pedagogica, Bucuresti 2001.

V. Ene, T. Russu si altii, <<Tehnologii avansate la alimentarea motoarelor auto>>. Editura <<Tehnica>>, Chisinau 2003.

G. Bobescu si altii, <<Motoare pentru automobile si tractoare.Vol.2>>. Editura <<Tehnica>>, Chisinau 1998.

G. Fratila, M. Fratila, St. Samoila - Automobile - Cunostere, intretinere si reparatii, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1999.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipurile de uzuri care apar in timpul functionari.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 477 cuvinte
Nr caractere:
15 079 caractere
Marime:
15.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
uzuri, functionare
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!