Studiu de caz - Six Sigma

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1. Obiectivele lucrarii:

- Aplicarea metodologiei SIX SIGMA (6 ?) pentru analiza problemelor legate de calitate in cadrul organizatiei studiate, in vederea imbunatatirii calitatii.

2.Scopul principal al acestei lucrari este de aplicare a metodei statistice ,,Six Sigma", prin prezentarea si explicitarea acesteia in domeniul de fabricare, asamblare, echipare si control final al telefoanelor mobile Nokia Lumia 930XL.

Aceasta lucrare urmareste imbunatatirea calitatii componentelor si sistemelor de reducere a emisiilor acestora, luand in considerare caracteristicile de calitate definite prin nivelul emisiei de iradiatie SAR astfel incat acestea sa se incadreze in limitele impuse de :

, -Directiva nr. 2011/65/UE privind restrictiile de utilizare a anumitor substante periculoase in echipamentele electrice si electronice.

-Directiva privind echipamente radio si de telecomunicatii R&TTE 1999/5/CEE (HG 88/2003)

-Directiva privind asigurarea utilizatorilor de echipamente de joasa tensiune 73/32/CEE ,modificata de Directiva 93/68/CEE (HG457/2003)

-Directiva cu privire la compatibilitatea electromagnetica 89/336/CEE, modificate de Directiva 92/31/CEE si 93/68/CEE (HG982/2007); RoHS: EN50581:2012

-Cerintele de siguranta ale Directivei Europene 2001/95/EC si a standardelor EN 60065:2002/A12:2011 si EN 60950-1:2006/ A1:2010/A11:2009/A12:2011, referitor la nivelul de decibeli emis de aparatele comercializate

Se stabileste, ca fiind de baza la luarea in calcul a datelor obtinute din masuratori, acele valori de maxim al emisiilor radiatii obtinute in momentul utilizarii telefonului, atunci cand valorile de emisie sunt mari, valoare masurata la nivelul antenei cu care este accesorizat telefonul.

Conform specificatiilor tehnice ale caracteristicii de calitate de mai sus, toate telefoanele trebuie sa se incadreze, pentru conformitate, in limitele de specificatii SAR mediata pe intregul corp W/kg (superioara, LSS = 0,8% si inferioara, LIS = 0,00% din volum.

Utilizand rezultatele unor evaluari concrete ale caracteristicilor de calitate specifice ORDIN nr. 1.193 din 29 septembrie 2006 pentru aprobarea Normelor privind limitarea expunerii populatiei generale la campuri electromagnetice de la 0 Hz la 300 GHz, lucrarea urmareste imbunatatirea performantei, eficientei si calitatii atat a aparatelor telefonice mobile cat si a antenelor adaptate la acestea, precum si reducerea defectelor/neconformitatilor din procesele de fabricatie in limitele specificate, prin asigurarea unei eficacitati maxime.

In Figura 1, sunt evidentiate grafic performantele metodei Six Sigma sau "6?", prin comparatie cu metoda ,,3?", luand in considerare deviatia standard ,,?" ce reprezinta metrica de baza in analiza statistica a datelorunor caracteristici evaluate/masurate, respectiv valoarea unei variabile ce arata distributia caracteristicii de iesire din proces. O valoare mai mare pentru sigma(?), indica un proces mai stabil, avand un risc mai redus pentru evenimente defectuoase (rebuturi/neconformitati majore) si costuri mai reduse.

Eroarea (abaterea) medie , a unui set de n masurari, efectuate in aceleasi conditii, este definita de relatia:

si exprima gradul de imprastiere a rezultatului masurarilor in jurul valorii medii. Cu cat eroarea (abaterea) medie ?x este mai mica, cu atat precizia masurarii este mai buna.

Bibliografie:

1. Durbaca, I., Sporea, N., Ingineria, managementul si asigurarea calitatii, Bucuresti, Editura Printech, 2012.

2. Kifor, C.V., Ingineria calitatii. Imbunatatirea 6 Sigma, Editura Universitatii ,,Lucian Blaga" .

3. Motoiu, R., Ingineria calitatii, Editura Chiminform Data S.A.,Bucuresti, 1994.

4. Pande, P., Neuman, R., s.a., Six Sigma. Cum isi imbunatatesc performantele GE, Motorola si alte companii de top, Editura ALL, Bucuresti, 2009.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de caz - Six Sigma.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 573 cuvinte
Nr caractere:
16 285 caractere
Marime:
108.13KB (arhivat)
Publicat de:
Cecil Duta
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
motor, analiza, studiu de caz
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!