Pompa de apă și ventilatorul

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Partile principale ale automobilului sunt: motorul,sasiul si caroseria

Motorul cnstituie instalati energetica proprie, care transforma energia chimica acombustibilului folosit,in energi mecanica ce se transmite la rotile mtoare ale automobilului,asiguradu-use astfel deplasarea acestuia

Motorul este alcatuit din mecanismul motor si sistemele si instalatiile auxiliare.

Mecanismul motor este formap din organele fixe (blocul cilindrilor,chiulasa si carterul) si organele mbile (pistonul, segmentii, boltul, biela, arborele cotit si volantul).

Sistenele si instalatiile auxiliare ale motorului sunt :instalatia de alimentare,mecanismul de distributie, instalatia de ungere ,instalati de racire sistemul de pornire si aparatul pentru controlu functionalitatii.

Sasiul este compusdin: grupul organelor de transmisie a momentului de la motor la rotile motoare (transmisia),sistemele de conducere, organele de sustinere si propulsie a instalatior auxiliare.

Transmisia are rol de atransmite, modifica si distribui momentul motor la rotile motoare ale automobilului .Partile componente ale transmisiei automobilelor sunt:ambreajul ,cutia de viteza,transmisia cardanica, transmisia principala,diferentialul,arborii planetari si transmisia finala.

Transmisia automobilelor cu mai multe punti motoare mai contine si un reductor distribuitor care asigura transmiterea momentului motor la puntile motoare.

Ambreajul are rol de a realiza cuplarea pogresiva si decuplarea motorului de restul transmisiei, la pornire ,precum si in timpul mersului,la schimbarea treptelor cutiei de viteze.

Cutie de viteza are rol de a realiza modificarea fortei de tractiune, respectiv viteza, in raport cu valoarea rezistentelor la inaintare , precum si de a permite mersul inapoi,fara a inversa sensul de rotatie al motorului si staionarea indelungata cu motorul in functiune.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pompa de Apa si Ventilatorul
    • Bibliografie.doc
    • capitolu 1.doc
    • Capitolu 2.doc
    • Capitolu III.doc
    • Capitolu3.doc
    • Cuprins.doc
    • Prima pagina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
7 fisiere
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
1 305 cuvinte
Nr caractere:
8 448 caractere
Marime:
47.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
automobil, caroserie, mecanica, pompa
Predat:
la liceu
Profesorului:
Angela Marincu
Sus!