Noi sisteme de alimentare

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAP.I Argument pag. 3
CAP.II Continutul propriu-zis
II.1 Sisteme de ultima generatie pentru
reducerea de noxe pag.4
II.2 Situatia pe plan national si international pag.5
II.3 Vehicule hibride cu baterie reincarcabila pag.7
II.4 Vehicule hibride pag.9
II.5 Vehicule cu pile de combustie pag.10
II.6 Vehicule cu baterie reincarcabila pag.11
II.7 Concluzii pag.13
Bibliografie pag.15

Extras din proiect:

Dintre realizarile tehnice care au cunoscut o evolutie indelungata , automobilul a devenit treptat cel mai raspandit misloc de transport.

Aparitia primelor automobile este strans legata de descoperirea si perfactionarea masinii cu aburi. Ideea automobilului, miscari fara a depune efort fizic a preocupat oamenii inca de la inventarea roti si a evoluat continuu, pana in zilele noastre cand automobilul a ajuns o uzina pe roti. Primele automobile au aparut pe la mijlocul secolului trecut fiind echipate cu motor cu aburi.

Treptat motorul cu aburi inlocuit cu motorul cu ardere interna . In secolul nostru constructia automobilelor se diversifica continuu marinsu-se gradul de univer-salitate a acestora. S-au perfectinat motoarele ,instalatia de ungere , transmisia, sistemul de rulare , cadrul si caroseria instalatiei de pornire si aprindere.

Nevoia de a acoperi distante tat mai mari in cat mai scurt timp si de a comunica in general,fac ca automobilul sa fie indispensabil omului zilelor noastre , dar totodata complexitatea la care a ajuns tehnica folosita la producerea lui a dus la faptul ca tot mai putini utilizatori sa cunoasca intr-adevar ce se intampla in automobilul lor si inca si mai putini sa sties a intervina in cazul reparatilor

Multe firme de automobile au incercat sa inbunatateasca performantele automobilului. Importanta acestui produs in viata economica si sociala ca si aportul la poluarea mediului, au stimulat cercetarile in domeniul pentru inbunatatirea performantelor functionale. Functinarea normala a motorului este strans legata de functinarea instalatiei de alimentare cu combustibil, abaterile de la dozajul normal al amestecului influienteaza negativ economia de combustibil si durata de serviciu a motorului.

Explozia de automobile precum si dorinta de a proteja mediul ambiant a dus la obtinerea a unor noi tipuri de motoare fara a polua mediul care ne inconjoara .

Acestea sunt motoare care au la baza ca combustibil '' energia electrica''.

CAPITOLUL II

CONTINUTUL PROPRIU-ZIS

II.1 Sisteme de ultima generatie pentru reducerea de noxe.

Proiectul isi propune sa dezvolte cele mai noi solutii existente pe plan international in domeniul sistemelor de transport electric, din punctul de vedere al sistemului electric de propulsie (sistem de actionare electrica - motor electric). In proiectul prezentat se propune si se initiaza validarea altor solutii inovatoare de control al miscarii vehiculului electric (vehicul electric cu baterie reincarcabila), pentru optimizarea consumului de energie, permitand astfel cresterea autonomiei acestuia. De asemenea, controlul sensorless/fara traductoare va avea drept scop eliminarea diferitelor traductoare (spre exemplu: traductoare de viteza, de pozitie sau de cuplu), ceea ce va conduce la un transport sigur al persoanelor si bunurilor. Introducerea tehnologiilor Fuzzy va conduce la minimizarea consumului energetic atat in perioadele de pornire sau franare, cat si in functionarea de lunga durata, prin faptul ca permit o reprezentare mai buna a rationamentului uman in comparatie cu logica clasica. Astfel, se va obtine o crestere a duratei de viata a bateriilor, care alimenteaza sistemul electric de transport. De asemenea, vor fi abordate sistemele de control pentru vehicule cu baterie reincarcabila si vehicule hibride cu baterie reincarcabila care acopera aproape 90% din piata mondiala a vehiculelor electrice.

Avand in vedere ca motorul electric de propulsie poate avea diferite forme

Bibliografie:

1. Fratila Gh., Popa M., ,,Utilaje si instalatii" Intretinerea si repararea automobilului EDP - Bucuresti 1978

2.Fratila Gh., Popa M., ,,Automobile" Intretinerea si reparati - sofer mecanic auto: EDP-Bucuresti 1992

3.Modiru C., ,,Autoturisme Dacia-Dianostigare, intretinere, reparare"ED Tehnica - Bucuresti 1990

4. Stratulat M., Andrescu C; ,,Diagnosticarea automobilului" Ed Stinta si Tehnica - Bucuresti 1990

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Noi sisteme de alimentare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
2 583 cuvinte
Nr caractere:
16 001 caractere
Marime:
95.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
sisteme, alimentare
Predat:
la liceu
Profil:
Tehnic
Profesorului:
Folfa Adriana
Sus!