Întreținerea distribuitoarelor hidraulice

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ARGUMENT 3
CAP 1. NOTIUNI GENERALE 4
1.1 UTILIZAREA ACTIONARILOR HIDRAULICE
IN DIFERITE RAMURI INDUSTRIALE 4
1.2TIPURI DE LICHIDE HIDRAULICE 4
CAP 2. DISTRIBUITOARE HIDRAULICE 5
2.1 PREZENTARE GENERALA 5
2.2 CLASIFICARE 6
TABELUL CU SIMBOLURI PENTRU COMENZILE
DISTRIBUITOARELOR HIDRAULICE 9
CAP 3. INTRETINEREA SI REPARAREA DISTRIBUITOARELOR 10
3.1 DIAGNOSTIGAREA DEFECTELOR 10
3.2 DEFECTELE CARACTERISTICE INSTALATIILOR HIDRAULICE 11
3.3 REMEDIEREA DEFECTELOR 11
3.4 REMEDIEREA CORPURILOR SI A
SERTARELOR DISTRIBUITOARELOR 12

Extras din proiect:

Acest proiect abordeaza tema complexa a detectarii si remedierii defectelor unuia dintre cele mai importante echipamente hidraulice: distribuitorul.

Pentru a putea realiza aceste activitati, tehnicianul mecatronist trebuie sa cunoasca constructia si functionarea distribuitoarelor.

Lucrarea este structurata in trei capitole:

In capitolul 1 sunt prezentate notiuni generale despre hidraulica si despre lichidele utilizate. Hidraulica este stiinta care studiaza legile de echilibru si de miscare a fluidelor din punctul de vedere al aplicatiilor in tehnica. Domeniul de aplicabilitate al hidraulicii s-a extins considerabil in ultimele decenii. La ora actuala nu exista nici o ramura a tehnicii unde sa nu isi gaseasca aplicabilitatea. Lichidele de lucru utilizate in sistemele de actionare hidraulica se pot grupa in trei categorii: apa, uleiuri minerale si lichidele sintetice.

In capitolul 2 este prezentat general distribuitorul hidraulic, clasificarea acestuia dupa mai multe criterii si tabelul cu simboluri pentru comenzile distribuitoarelor hidraulice.

In capitolul 3 sunt prezentate defecte posibile ale distribuitoarelor hidraulice si modul lor de remediere. Diagnosticarea defectelor este conditionata de insusire a cunostintelor generale privind actionarile hidraulice si de cunoastere a schemei de functionare a instalatiei defecte si trebuie sa duca la eliminarea rapida si cu minim de efort a defectiunii.

La diagnosticarea defectelor se pleaca de la efectul constatat. Acesta poate fi provocat de unul sau mai multe cauze, care actioneaza independent sau simultan. Se disting doua feluri de defecte: defecte constatate la verificarile periodice si defecte ca urmare a deteriorarii unui agregat.

In procesul de diagnosticare, plecand de la efectul constatat, se definesc un numar de cauze posibile care se elimina metodic, astfel ajungandu-se la cauza primara, cautata.

La diagnosticarea defectelor trebuie analizate sursele de zgomot si de temperatura anormale, deoarece, in general defectele sunt insotite de aceste doua fenomene. Odata defectul localizat, stabilirea cauzei impuse de multe ori masuratori de presiune si debit. Instalatia trebuie sa fie prevazuta din proectare cu racorduri pentru manometre si debitmetre.

Cresterea nivelului de zgomot al instalatiei sau a componentelor este un defect frecvent, care poate sa apara si datorita alimentarii incorecte a pompei, vibratiilor datorata cuplajelor defecte, conductelor sau a arcului supapelor.

Remedierea componentelor se face in urmatoarele etape: demontare-curatare-diagnosticare-remediere-curatare-remontare-incercare. La demontare trebuie retinuta pozitia diferitelor piese, mai ales a celor simetrice. Pentru a asigura remontarea in aceeasi pozitie, ele vor trebui marcate inca din faza de demontare.

Diagnosticarea corecta a defectelor si a cauzelor care le-au provovcat, precum si efectuarea unor remedieri de buna calitate asigura functionarea in continuare a instalatiei in conditiile initiale, previne repetarea defectului sau a unor defecte derivate si, in cazul inlocuirii unui agregat, ii confera acestuia o durabilitate egala cu cea a celui inlocuit.

CAP 1. NOTIUNI GENERALE

1.1 UTILIZAREA ACTIONARILOR HIDRAULICE

IN DIFERITE RAMURI INDUSTRIALE

Hidraulica este stiinta care studiaza legile de miscare a fluidelor din punctul de vedere al aplicatiilor in tehnica.

Hidraulica studiaza in principal lichidele care sunt fluide practic incompresibile, ele nu au forma proprie ci sunt perfect plastice la efortul de compresiune. Lichidele in cantitati mici iau forma sferica iar in cantitati mari iau forma recipientului, prezentand o suprafata libera.

Domeniul de aplicabilitate al hidraulicii s-a extins considerabil. La ora actuala nu exista nici o ramura a tehnicii unde sa nu isi fi gaseasca aplicabilitatea, de exemplu in industria constructoare de masini: in tehnica automobilului, locomotivei, aviatiei, naval

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Intretinerea Distribuitoarelor Hidraulice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 566 cuvinte
Nr caractere:
17 201 caractere
Marime:
481.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
actionari hidraulice, automobile
Predat:
Grup Scolar Industrial Avram Iancu Tg.-mures
Clasa:
a 12-a
Profil:
Tehnic
Profesorului:
Ing. Horia Vintila
Sus!