Calculul instalației de balast

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Nava este de tipul mineralier, cu o singura punte continua de la pupa la prova, prevazuta cu 7 magazii. Propulsia este asigurata de o singura elice, compartimentul masini si amenajarile pentru echipaj sint situate la pupa. Dublul fund se extinde de la picul pupa. In afara compartimentului masini, dublul fund are partea neorizontala inclinata la 45? si este amenajata pentru apa de balast. Pe toata zona magaziilor sint prevazute doua tunele centrale cu latimea de 1880 mm pentru tubulaturi de balast, santina, combustibil incalzire tancuri, etc.

Picurile pupa si prova sint amenajate pentru apa de balast.

In cele 7 magazii sint amenajate la partea superioara tancuri destinate transportului de minereuri sau a apei de balast.

Magaziile nr. 3 si 5 sint amenajate pentru a transporta si apa de balast.

Tubulatura magistrala pentru drenarea magaziilor este teava cu Dn = 200 mm din OLC 35 conform STAS 404/2-80 si se va zinca, stratul de zinc fiind minim 50?m. Conexiunile se vor face in sensul curgerii fluidului.

Strippingului tancurilor de balast se face printr-o magistrala cu Dn = 200 mm. Valvulele au corpul din fonta cu organele de inchidere din otel inoxidabil. In tunel tubulatura este prevazuta cu compensatori de dilatatie de tip C.I.T.

Instalatia de balast asigura balastarea si debalastarea tancurilor din dublul fund, balastarea si debalastarea picului pupa si picului prova, balastarea si debalastarea tancurilor superioare, balastarea si debalastarea magaziei nr. 3 sau 5.

Instalatia de balast este deservita de doua electropompe centrifuge verticale neautoamorsabile de tip SIRET 400 cu debitul de Q = 1000 m3/h si inaltimea de refulare H = 30 mCA, amorsarea lor se face cu un sistem separat de amorsare. Timpul de balastare al tancurilor de balast este de 10 ore. Pompele de balast aspira din magistrala Kingstone. Pentru balastarea si debalastarea tancurilor cu dublu fund, a picului prova si a magaziei nr. 3 sau 5 in tunelul de tubulatura sint doua magistrale, cite una pentru fiecare bord. Magistralele se unesc la capatul tunelului formind un inel. Dupa inel pleaca ramificatia pentru picul prova.

Tancurile laterale superioare se balasteaza prin doua tubulaturi aplasate pe puntea principala in borduri cu ramificatii in fiecare tanc. Valvulele de pe ramificatie sint actionate de la distanta hidraulic. Debalastarea tancurilor se face direct peste bord prin valvulele cu ventil montate in interiorul tancurilor sau cu pompe de balast. Valvulele pentru debalastare sint actionate manual de pe puntea principala.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Calculul Instalatiei de Balast.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
4 118 cuvinte
Nr caractere:
25 410 caractere
Marime:
61.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
instalatie, balast
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!