Asamblarea roților dințate prin pene

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ARGUMENT 2
INTRODUCERE 3
ROTI DINTATE - NOTIUNI DE BAZ? 6
ASAMBL?RI PRIN PENE LONGITUDINALE 10
BIBLIOGRAFIE 22

Extras din proiect:

Majoritatea activitatilor economice,sociale implica utilizarea mijloacelor de transport.Intre evolutia societatii si cea a mijloacelor de transport exista o stransa relatie.Progresele inregistrate in domeniul transporturilor a facilitat o crestere calitativa si cantitativa a schimburilor comerciale,sociale sau culturale inlaturand bariere si construind punti.

La randul sau societatea umana si-a valorizat o mare parte din cuceririle sale in dezvoltarea mijloacelor,infrastructurilor,metodelor,legislatiei si a organizarii sistemelor de transport.

In conditiile un transport competitiv produsele pot ajunge acolo unde sunt solicitate cu un cost si la un pret convenabil pentru utlilizatori.Transportul faciliteaza accesul produselor pe piete situate la distanta fata de locul de productie.Transporturile pot deveni si suport pentru continuarea proceselor de productie in scopul utilizarii eficiente a timpului afectat onorarii comenzilor.Orice dezvoltare economica se bazeaza pe existenta unor piete concurentiale iar transportul este un factor de stimulare a concurentei.

In standardul de pregatire profesionala Calificarea de Tehnician Transporturi pentru absolventii nivelului 3 liceu tehnologic prevede ca acestia vor fi capabili sa indeplineasca sarcini cu caracter tehnic de montaj,punere in functiune,intretinere si reparare a mijloacelor de transport.Testeaza prototipurile,exploateaza si estimeaza costurile de transport.De asemenea asigura controlul tehnic al mijloacelor de transport in vederea functionarii normelor in vigoare.

Pentru proiectul de sustinere a examenului de certificare pentru obtinerea certificatului de calificare profesionala am ales tema ,,Documente de pregatire si insotire a transportului marfa''.

Elaborarea proiectului este o activitate tehnica desfasurata de la problema completa pusa de productie pana la totalitatea indicatiilor date pe documentatia tehnologica.In realizarea proiectului,am utilizat notiunile invatate la urmatoarele module:

- Planificarea si organizarea productiei

- Asigurarea calitatii

- Elemente de proiectare

- Sanatatea si securitatea muncii

- Sisteme de transmitere a miscarii

- Tehnici de masurare in domeniu

- Sisteme si tehnologii de fabricatie

- Detectarea defectelor

- Asamblari mecanice

- Sisteme de transport

- Coordonarea si monitorizarea transporturilor

- Contracte si documente de transport

- Exploatarea tehnica a mijloacelor de transport

Realizarea proiectului urmareste dezvoltarea aptitudinililor de studiu si a capacitatii de selectare a informatiilor necesare realizarii unei documentatii pe baza unei teme date.

INTRODUCERE

Asamblarea este operatia de reuniune, intr-o succesiune bine determinata, a elementelor constituente ale unui sistem tehnic, in scopul de a indeplini cerintele tehnologice impuse.

Rezutatul fizic al operatiei de asamblare poarta numele tot de asamblare.

Dupa modul in care se pot demonta cu sau fara deteriorarea a cel putin unuia dintre elementele componente, se pot defini urmatoarele grupe de asamblari: - prin nituire

- prin sudare 1. Nedemontabile:

- prin lipire

- prin presare

Asamblari:

- prin filet

- cu pene 2. Demontabile: - canelate

- cu elemente elastice

Asamblarile nedemontabile se caracterizeaza prin faptul ca nu se pot demonta fara deteriorare cel putin a unuia dintre elementele asamblarii. La asamblarile prin presare, forta de frecare ce apare intre cele doua suprafete creeaza o presiune de contact. Cand deformatiile suprafetelor in contact sunt elastice, asamblarea este demontabila. Daca apar si deformatii plastice, asamblarea va intra in categoria asamblarilor nedemontabile.

Penele longitudinale pot fi:

a) De fixare (cu prestrangere) (Figura 1).

- Pene inclinate cu nas

- Pene fara nas (a)

- Pene plate (b)

- Pene concave (c)

- Pene tangentiale (d)

Sunt utilizate la transmiterea momentelor mari si a turatiilor joase.

b) De ghidare (fara prestrangere) ( Figura 2).

Pene paralele: - Obijnuite (Figura 9) - Drepte (Figura 3)

Penele paralele au fetele opuse paralele. Efortul se transmite numai pe fetele laterale fara efect de impanare.

Uneori se fixeaza pe arbore cu ajutorul surubburilor. Se calculeaza la fel ca penele inclinate cand transmit efortul numai pe fetele laterale.

Bibliografie:

1) Drobota V. , Atanasiu M. , Stere N. , Manolescu N. , Popovici M. , Organe de masini si mecanisme - manual pentru licee industriale si agricole, clasele a X-a, a XI-a, a XII-a si scoli profesionale, Editura didactica si pedagogica, R.A., Bucuresti, 1993.

2) Paizi Gh. , Stere N. , Lazar D. , Organe de masini si mecanisme, Manual pentru subingineri, Editura didactica si pedagogica, Bucuresti, 1980.

3) *** - www.wikipedia.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asamblarea rotilor dintate prin pene.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
4 324 cuvinte
Nr caractere:
23 774 caractere
Marime:
1.08MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
asamblari, mecanisme, roti dintate
Predat:
Grup Scolar Industrial Grigore Cerchez
Profil:
Tehnic
Profesorului:
Giuroiu Dorina
Sus!