Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Dai peste ei la fiecare colt: sunt "boschetarii" ,sute de oameni care dorm pe unde apuca in cotloanele Timisoarei, din care doar putini sunt cei luati de autoritati din calea viscolului. In lipsa unui adapost, in fiecare iarna, zeci dintre ei mor de frig si de foame.

Zona Fratelia. Marginea Timisoarei. Cativa barbati in varsta, imbracati prost si nerasi, tremura de frig in fata unui gard. Doar privirea pare sa li se incalzeasca dupa ce citesc inscriptia " Adapost de noapte".

Intra timid in curte. Privesc la soborul de preoti care slujeste, apoi catre personalul Directiei de Asistenta Sociala, imbracat in uniforme galbene. Vad masa, pe care se afla ceva din care iese abur. Ceai, cafea sau apa fiarta - orice ar fi bun pentru ei, ca sa faca fata frigului.

Din spatele unor constructii iese un barbat imbracat "casual", iar dupa el o multime pestrita de ziaristi: este Adrian Pascuta, consilier PRM. Grupul de barbati bate in retagere, de teama sa nu supere pe cineva. Panica ii cuprinde cand patru politisti comunitari ii flancheaza. "Nu va temeti. Veniti, apropiati-va", se aude, salvator, vocea consilierului.

Un batran cu barba alba si sapca intoarsa smechereste apare in peisaj. E unul de-al lor. Sprijinit de un baston, li se adreseaza: "Avem de dormit si de mancat". Fetele brazdate de frig, de necazuri si de trecerea timpului se insenineaza... In capitala Banatului- unde oamenii strazii nu sunt numiti "homeless", ca in Occident, ci "boschetari" - doar 30 din sutele de barbati, femei si copii care dorm, mananca si - in general - traiesc pe unde apuca

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Reprortaj.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
708 cuvinte
Nr caractere:
3 512 caractere
Marime:
11.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Mass Media
Tag-uri:
informatii, presa, media
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Sus!