Campania de relații publice

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere Prezentarea institutiei
Cap. I Definirea problemei
Cap. II Analiza situatiei
Cap. III Stabilirea obiectivelor
Cap. IV Publicul-tinta
Cap. V Axa de comunicare, slogan, mesaje
Cap. VI Strategia de actiune
Cap. VII Plan de obiective
Cap. VIII Bugetul si calendarul campaniei
Cap. IX Instrumente de control si evaluare
Cap. X Echipa proiectului
Cap. XI Rezultate

Extras din proiect:

Ministerul Sanatatii si Familiei reprezinta organismul administratiei publice centrale de specialitate care are misiunea de a aplica strategia si politica Guvernului in domeniul asigurarii sanatatii populatiei si raspunde de realizarea procesului de reforma in sectorul sanitar si al politicilor familiale. Ministerul Sanatatii si Familiei organizeaza, coordoneaza si urmareste activitatile de asistenta sociala pentru asigurarea sanatatii populatiei, sprijinirea sanatatii familiilor si categoriilor de populatie defavorizate, realizeaza coordonarea, indrumarea si controlul activitatii de protectie a persoanelor cu handicap; coordoneaza si actioneaza pentru prevenirea si combaterea practicilor care dauneaza sanatatii.

La conducerea institutiei se afla domnul ministru Eugen Nicolaescu. Acesta are in subordine doi secretari de stat si un secretar general , carora le deleaga,prin ordin, competente, pentru buna desfasurare a activitatilor pe domenii, in directiile din subordinea acestora.

Ministerul Sanatatii si Familiei colaboreaza cu mai multe organizatii neguvernamentale in vederea desasurarii de proiecte si campanii antidrog sau impotriva fumatului. Printre aceste ONG-uri se numara: Organizatia ,,Salvati Copiii" (Bucuresti), Asociatia ,,Adolescentul" (Bucuresti), Asociatia Romana Anti SIDA (Bucuresti), Asociatia ,,Stay Alive" (Constanta) si Asociatia ,,Crucea Albastra" (Sibiu).

Cap. I - Definirea problemei

Fumul de tutun este alcatuit din peste patru mii de substante chimice diferite ce sunt eliberate in aer sub forma de particule si gaze. Dintre acestea, aproximativ saizeci sunt recunoscute sau suspectate ca fiind cancerigene. Monoxidul de carbon este un gaz otravitor regasit in concentratii relativ ridicate in fumul de tigarete. Se combina rapid cu hemoglobina, substanta care transporta oxigenul din sange. De aceea, monoxidul de carbon este nociv mai ales in timpul sarcinii, deoarece reduce cantitatea de oxigen transportata la uter si fat.

Se pare ca aceste date nu sunt cunoscute de intreaga populatie, din moment ce 70% dintre fumatoarele din Europa continua sa fumeze si in timpul sarcinii, ignorand riscurile carora se supun atat pe ele cat si pe pruncii lor nenascuti.

In scopul informarii tuturor viitoarelor mamici in legatura cu riscurile fumatului in timpul sarcinii, Ministerul Sanatatii si familiei a considerat oportuna initierea unei campanii de constientizare in randul acestora a pericolelor pe care le presupune acest viciu si a solicitat Directiei de Relatii Publice din cadrul ministerului realizarea unui plan de campanie de relatii publice in aceasta privinta.

Bibliografie:

1. Newsom Doug; VanSlyke Turk Judy; Kruckeberg Dean; Totul despre relatiile publice, trad. coord. de Cristina Coman, Iasi, Editura Polirom, 2003;

2. www.ms.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campania de Relatii Publice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 384 cuvinte
Nr caractere:
13 514 caractere
Marime:
28.01KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Mass Media
Tag-uri:
informare, presa, media
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Sus!