Analiza unui Jurnal TV

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Jurnalul de stiri este un element foarte important pentru fiecare canal de televiziune si functionaza ca un ,,veritabil sistem nervos central al ei".

Stirea de televiziune este relatarea audiovizuala succinta despre un fapt de actualitate, care intereseaza un numar cat mai mare de persoane.

Calitatea unei informatii, care atrage atentia stiristilor de televiziune, este ca aceasta sa faca referire la evenimente, fapte si opinii care intereseaza un numar cat mai mare de oameni.

Activitatea de stiri reprezinta un punct culminant al muncii de televiziune, deoarece ,,conditiile speciale in care se desfasoara de televiziune fac ca aceasta specializare sa fie admirata, respectata si, de cele mai multe ori, evitata de catre cei mai comozi dintre jurnalisti."

Pentru realizarea acestui material am analizat jurnalul de stiri de la ora 19:00 al canalului de televiziune PRO TV, din ziua de 28 mai 2012.

Pregatirea jurnalului de stiri incepe cu sedinta de redactie, unde se hotaraste sumarul din editia respectiva. In jurnalul de stiri trebuie sa se regaseasca subiecte diversificate. Ele trebuie sa fie relevante, proaspete, interesante, controversate, tragice, amuzante, speciale, etc.

In functie de postul de televiziune, de ora, de evenimente, ordinea stirilor intr-un jurnal difera. Totusi, anumite elemente sunt regasite in toate jurnalele, indiferent de zona. Domeniile de interes sunt: economic, politic, social, sanatate, cultural, divertisment, spot, iar informatiile despre vreme sunt nelipsite.

Jurnalul de stiri dureaza aproximativ 30 de minute, este plasat in intervalul de prime-time, adica intre orele 18:30 si 22:30, cand mai mult de 60% din public urmareste programele propuse, in special stirile de seara. Prin subiectele de actualitate, buletinul de stiri creeaza realitatea unei zile. In cazul jurnalului de stiri publicul iubeste ideea de gen care aduce promisiunea unei repetitii, dar si a unei permanente noutati. Beneficiarii acestui concept sunt: publicul, realizatorul si institutia de presa.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza unui Jurnal TV.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 429 cuvinte
Nr caractere:
12 777 caractere
Marime:
23.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Mass Media
Tag-uri:
analiza, jurnal
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Sus!